Освежаваща домашна лимонада

Отнема общо
30 mins
Време на готвене
7 mins
Трудност
Лесно
Порции
4 people
Вид
Напитка
Рецепта от
От
600 ml
Вода
1 брой
Лимон
3 с. л.
Мед
Освежаваща домашна лимонада

В тази рецепта сме решили да ви разкрием всички тънкости при приготвянето на освежаваща домашна лимонада. Самото изпълнение на рецептата е много лесно, но има детайли, в които трябва да внимаваме, за да се получи крайният ефект зашеметяващ.

Първа тънкост при приготвянето на освежаваща домашна лимонада – лимонената кора.

По-голямата част от ароматите на самия лимон се крият в неговата кора. За това при направата на нашата домашна лимонада е задължително да извлечем възможно най-много аромати от кората. Повечето хора се притесняват да готвят с кората на цитрусите, заради възможното наличие на нитрати или други вещества, с които плодовете може да са третирани. Вместо да се ограничавате в използването на цитрусовите обелки, ние ви съветваме да отделяте една идея повече време в тяхното измиване. Повечето продукти, с които се обработват лимоните и портокалите, могат да се измиват с нормална на градуси и налягане течаща вода. За да извлечем максимума от аромата на лимоновата кора, ще използваме техника за направата на домашен чай. Ако сте решили да борите летните жеги с топъл чай, можете да продължите да четете рецептата, ще помогне и на вас. Както се казва – с един лимон и чай, и лимонада.

Втора тънкост при приготвянето на освежаваща домашна лимонада – лимоновият сок.

Лимоновият сок сам по себе си е много освежаващ! В по-големи количества обаче би могъл да развали вкуса на лимонадата. Ето защо е нужно да използваме подсладител, който да балансира неговата киселина. В нашата рецепта сме избрали да ползваме домашен пчелен мед. За разлика от обикновената захар, домашният пчелен мед се усвоява много по-добре от организма. И освен това носи редица ползи за организма ни. Главната причина за използването на мед в рецептата за освежаваща домашна лимонада  обаче остава неговият специфичен аромат, който си подхожда идеално с аромата на лимон. Казано по-просто лимонът и медът са много по-добри приятели от лимона и захарта.

рецепта за домашна лимонада приготвяне лимони

Съвет при приготвянето на освежаваща домашна лимонада:

Тази домашна лимонада изключително добре си подхожда със свежи летни билки като маточина и мента.

А оттук можете да разгледате нашите предложения за разхлаждащи летни напитки:

Трицветен разхлаждащ коктейл

Сорбе от лайм и зелен чай

Малиново смути без захар

  1. Подготовка на продуктите. Както вече споменахме , измиваме добре самия лимон. Първо настъргваме кората, като се стараем да не настържем бялата му част, защото е много горчива. След като настържем кората, изцеждаме лимоновия сок.
    3049
  2. Направа на запарката. В чайник или друг подходящ съд за варене наливаме водата. В момента, в който тя заври слагаме настърганата лимонова кора. Варим 1-2 минути и сваляме от котлона. Добавяме меда и разбъркваме добре, докато се разтвори напълно в течността. Оставяме настрани запарката, за да се охлади (най-добре в хладилник или фризер).
    3048
  3. Смесване на лимонадата. Когато запарката от лимонова кора и мед се е охладила, доливаме при нея лимоновия сок и разбъркваме добре. Отцеждаме лимонадата от кората и евентуално от попаднали семки. Препоръчително е да се сервира в компанията на много лед, мента или маточина.
    3052

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*