- Отнема общо
- 60 mins
- Време на готвене
- 10 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 2 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- April 4, 2017
- 2 броя
- Пилешки гърди
- 2 щипки
- Сол
- 2 щипки
- Червен пипер
- 2 щипки
- Черен пипер
- 2 щипки
- Къри
- 50 ml
- Зехтин
Ако сте от тези хора, които обожават да си правят скара сред природата, но все не Ви остава свободно време, тази рецепта ще се превърне в една от любимите Ви. Пилешко месо с борови шишчета е супер нестандартен начин да подобрите и внесете свеж елемент в познатите шишчета. Нужно Ви е само да се разходите до близкия парк или гора и да откъснете няколко клончета от боровата гора.
Защо борови шишчета за пилешко месо?
Боровите шишчета имат две основни функции – от една страна, те ароматизират месото, придавайки му характерен боров аромат. От друга страна, при термична обработка, боровите клончета изпускат етерични масла. Те хидратират месото и го предпазват от изсъхване. Резултатът е наистина невероятен.
Марината за пилешко месо.
Ако пък не сте от хората, които си падат по природата и храненето навън, можете да ползвате обикновени шишчета. Идеята за марината от тази рецепта също ще Ви послужи. Но загубата от специалния вкус е за Ваша сметка.
Ако сте запленени от нестандартните методи за овкусяване и придаване на сочност на пилешко месо,
Съветваме ви да опитате още две интересни и нестандартни рецепти. В тях вкусът на пилешко месо е подчертан и засилен с методи и съставки, които не са характерни за всекидневното готвене по навик.
Пикантни бутчета с джинджифил и мед
- Мариноване на месото. Режем пилешките гърди на еднакви парчета - около 2 см. Важно е те да не са твърде малки, за да не се разпаднат, когато ги нанизваме на боровите клончета, но да не са и твърде големи, защото ще останат сурови. Слагаме месото в купа, върху него изсипваме зехтина и всички подправки освен солта. Разбъркваме добре и оставяме да се маринова за минимум 30 минути на стайна температура.
- Направа на шишчетата. Избираме няколко по-тънки клончета и ги заостряме добре. Желателно е да оставим зеленината по тях, за да може ароматът да е още по-интензивен.
- Печене. Нанизваме месото върху шишчетата. Посоляваме ги добре от всички страни. Печем върху скара по около 4-5 минути от всички страни. Скарата трябва да е средно силна, желателно е да е на естествена жар, но и с електрическа ефектът е зашеметяващ.
No comments yet, be the first to leave one!