Пилешко месо с борови шишчета

Отнема общо
60 mins
Време на готвене
10 mins
Трудност
Лесно
Порции
2 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
2 броя
Пилешки гърди
2 щипки
Сол
2 щипки
Червен пипер
2 щипки
Черен пипер
2 щипки
Къри
50 ml
Зехтин
Пилешко месо с борови шишчета

Ако сте от тези хора, които обожават да си правят скара сред природата, но все не Ви остава свободно време, тази рецепта ще се превърне в една от любимите Ви. Пилешко месо с борови шишчета е супер нестандартен начин да подобрите и внесете свеж елемент в познатите шишчета. Нужно Ви е само да се разходите до близкия парк или гора и да откъснете няколко клончета от боровата гора.

Защо борови шишчета за пилешко месо?

Боровите шишчета имат две основни функции – от една страна, те ароматизират месото, придавайки му характерен боров аромат. От друга страна, при термична обработка, боровите клончета изпускат етерични масла. Те хидратират месото и го предпазват от изсъхване. Резултатът е наистина невероятен.

Марината за пилешко месо.

Ако пък не сте от хората, които си падат по природата и храненето навън, можете да ползвате обикновени шишчета. Идеята за марината от тази рецепта също ще Ви послужи. Но загубата от специалния вкус е за Ваша сметка.

Пилешко месо с борови шишчета

Домашен боров чай – здраве и дълголетие

Ако сте запленени от нестандартните методи за овкусяване и придаване на сочност на пилешко месо,

Съветваме ви да опитате още две интересни и нестандартни рецепти. В тях вкусът на пилешко месо е подчертан и засилен с методи и съставки, които не са характерни за всекидневното готвене по навик.

Пиле върху бутилка

Пикантни бутчета с джинджифил и мед

Ароматна ракия с дъх на бор

 

  1. Мариноване на месото. Режем пилешките гърди на еднакви парчета - около 2 см. Важно е те да не са твърде малки, за да не се разпаднат, когато ги нанизваме на боровите клончета, но да не са и твърде големи, защото ще останат сурови. Слагаме месото в купа, върху него изсипваме зехтина и всички подправки освен солта. Разбъркваме добре и оставяме да се маринова за минимум 30 минути на стайна температура.
    2075
  2. Направа на шишчетата. Избираме няколко по-тънки клончета и ги заостряме добре. Желателно е да оставим зеленината по тях, за да може ароматът да е още по-интензивен.
    2076
  3. Печене. Нанизваме месото върху шишчетата. Посоляваме ги добре от всички страни. Печем върху скара по около 4-5 минути от всички страни. Скарата трябва да е средно силна, желателно е да е на естествена жар, но и с електрическа ефектът е зашеметяващ.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*