- Отнема общо
- 40 mins
- Време на готвене
- 10 mins
- Трудност
- Средно
- Порции
- 4 people
- Вид
- Салата
- Рецепта от
- От
- September 10, 2016
- 10 броя
- Червени чушки
- 250 гр
- Краве сирене
- 400 гр
- Кисело мляко
- 1 скилидка
- Чесън
- 3 стръка
- Магданоз

Буранийка е малко позабравена салата от балканската кухня. Тя съдържа в себе си любими продукти като сирене, цедено мляко, магданоз, чесън, печени чушки.
За да се доближим максимално до оригиналния вкус, сами ще прецедим киселото мляко.
Друга рецепта с чушки:
- Отцеждане на млякото. Най-лесният начин да прецедим млякото е като го сложим в ситото за брашно и го оставим настрана. Докато приготвим останалите неща, то ще бъде готово. Ако не Ви се занимава да цедите мляко, купете си готово и пропуснете тази стъпка.
- Печене на чушките. Най-лесният начин да изпечем повече чушки наведнъж е във фурната. Пускаме фурната на максимални градуси и печем чушките в намазнена тава за около 20 минути.
- Рязане на чушките. Опечените чушки слагаме в съд с капак или в затворена найлонова торбичка, за да се задушат - в противен случай те ще се белят трудно. След 10 минути задушаване, вадим чушките и ги обелваме и изчистваме от семките. Повечето хора предпочитат да премахнат семките предварително. Но по този начин, при печене чушките започват да пускат водата си и цапат прекалено много. След като обелим чушките ги нарязваме на ситно.
- Сглобяване. Слагаме печените чушки при сиренето и разбъркваме добре. Чесънът нарязваме на много ситно и добавяме при прецеденото мляко.
- Сервиране. Сервираме печените чушки със сиренето, а отгоре гарнираме със соса от кисело мляко и чесън.
No comments yet, be the first to leave one!