- Отнема общо
- 17 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 4 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- July 21, 2016
- 2 броя
- Калмар
- 200 гр
- Нудълс
- 1 брой
- Зелена чушка
- 1 брой
- Червена чушка
- 1 брой
- Люта чушка
- 2 щипки
- Лют червен пипер
- 2 щипки
- Куркума
- 2 щипки
- Сол
- 2 стръка
- Магданоз
Искате да приготвите бърза и непретенциозна храна, която е добре балансирана и изключително апетитна? Направете калмари в азиатски стил.
Другите ни рецепти с калмари:
Пълнени калмари с хлебни трохи | Калмари темпура | Калмари в бирена панировка
- Почистване на калмарите. Aко сте купили цели калмари, чистенето им е в следната последователност: хващаме калмара зад главата и с леко издърпване изваждаме вътрешностите, след това премахваме и костта. Отделяме пипалата от главата, точно преди очите. Измиваме обилно тубата отвътре и отвън. Най-лесният начин за миене отвътре е да обърнем тубата и да я изплакнем под течаща вода. След това белим сивата кожа. Препоръчително е старателно да обелим пипалата. Много хора спират с чистенето на калмарите до тук. Има обаче още една ципа, която прави калмара жилав и отстраняването ѝ гарантира, че месото ще е меко и приятно за ядене. Най-достъпният начин да обелим ципата е като направим малък разрез по дължината на калмара, без да го режем и след това с ръце го обелим. Много хора изпускат да обелят последната ципа и след това калмарите стават жилави.
- Подготовка на продуктите. Режем чушките и калмарите на тънки ивички. След като сме изчистили добре калмарите, не трябва да имаме проблем с нарязването им, тъй като сме отстранили твърдата ципа и месото става меко и деликатно.
- Пържене/ варене. На котлона слагаме тиган и го загряваме на максимална температура. В него наливаме малко (около 10 мл.) олио и прибавяме калмарите. Запържваме ги за около 1 минута и след това добавяме чушките. Пържим всичко приблизително 30 секунди, след което прибавяме сухите подправки и нудълса. Азиатският стил на готвене предполага кратко запържване в много малко мазнина на много силна температура, за да станат продуктите хрупкави. Заливаме всичко с две чаши вряла вода и варим още 1 минута. Накрая поръсваме с нарязан на ситно магданоз. Ние използвахме пресен нудълс, който се вари много бързо, ако Вие използвате полуготови или обикновени спагети – варете според указанията на опаковката.
No comments yet, be the first to leave one!