Калмари в азиатски стил

Отнема общо
17 mins
Трудност
Лесно
Порции
4 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
2 броя
Калмар
200 гр
Нудълс
1 брой
Зелена чушка
1 брой
Червена чушка
1 брой
Люта чушка
2 щипки
Лют червен пипер
2 щипки
Куркума
2 щипки
Сол
2 стръка
Магданоз
Калмари в азиатски стил

Искате да приготвите бърза и непретенциозна храна, която е добре балансирана и изключително апетитна? Направете калмари в азиатски стил.

Готвар, рецепта - Калмари в азиатски стил

Другите ни рецепти с калмари:

Пълнени калмари с хлебни трохи | Калмари темпура | Калмари в бирена панировка

  1. Почистване на калмарите. Aко сте купили цели калмари, чистенето им е в следната последователност: хващаме калмара зад главата и с леко издърпване изваждаме вътрешностите, след това премахваме и костта. Отделяме пипалата от главата, точно преди очите. Измиваме обилно тубата отвътре и отвън. Най-лесният начин за миене отвътре е да обърнем тубата и да я изплакнем под течаща вода. След това белим сивата кожа. Препоръчително е старателно да обелим пипалата. Много хора спират с чистенето на калмарите до тук. Има обаче още една ципа, която прави калмара жилав и отстраняването ѝ гарантира, че месото ще е меко и приятно за ядене. Най-достъпният начин да обелим ципата е като направим малък разрез по дължината на калмара, без да го режем и след това с ръце го обелим. Много хора изпускат да обелят последната ципа и след това калмарите стават жилави.
  2. Подготовка на продуктите. Режем чушките и калмарите на тънки ивички. След като сме изчистили добре калмарите, не трябва да имаме проблем с нарязването им, тъй като сме отстранили твърдата ципа и месото става меко и деликатно.
  3. Пържене/ варене. На котлона слагаме тиган и го загряваме на максимална температура. В него наливаме малко (около 10 мл.) олио и прибавяме калмарите. Запържваме ги за около 1 минута и след това добавяме чушките. Пържим всичко приблизително 30 секунди, след което прибавяме сухите подправки и нудълса. Азиатският стил на готвене предполага кратко запържване в много малко мазнина на много силна температура, за да станат продуктите хрупкави. Заливаме всичко с две чаши вряла вода и варим още 1 минута. Накрая поръсваме с нарязан на ситно магданоз. Ние използвахме пресен нудълс, който се вари много бързо, ако Вие използвате полуготови или обикновени спагети – варете според указанията на опаковката.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*