Лазаня без варене

Отнема общо
105 mins
Време на готвене
45 mins
Трудност
Трудно
Порции
4 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
300 ml
Прясно мляко
30 гр
Брашно
30 гр
Масло
1 брой
Морков
1 скилидка
Чесън
1 глава
Кромид лук
150 гр
Кайма (смес)
200 ml
Доматен сок
200 гр
Кашкавал
100 гр
Тесто за пица
3 щипки
Сол
1 щипка
Индийско орехче
3 щипки
Червен пипер
3 щипки
Черен пипер
40 ml
Зехтин
Лазаня без варене

Кое е любимото италианско ястие на котарака Гарфилд? Разбира се, че неустоимо вкусната лазаня. Пригответе я и отделете парчета за цялото семейство, ще успеете да ги впечатлите!

Готвар, рецепта - Лазаня без варене

Още от категория “Паста”:

Пълнени равиоли с маскарпоне и ягоди

  1. Приготвяне на доматения сос. Режем лука и моркова на относително еднакви по големина парчета. Накъсваме каймата и оформяме малки топчета. Запържваме я в 10 мл загрят на силен котлон зехтин. Пърженето трябва да е само за една-две минути, колкото каймата да получи хрупкава коричка. Изваждаме месото от тигана. Запържваме в същия съд първо морковите за една минута, след което добавяме и лука. С лука прибавяме и обеления чесън. Задушаваме всички зеленчуци за две-три минути и прибавяме доматения сок в тигана. Варим, докато изври близо половината от соса. Прибавяме по две щипки сол, черен и червен пипер и една щипка захар. Връщаме каймата в тигана при соса и варим за още пет минути. След като сосът е готов, изваждаме скилидката чесън.
  2. Приготвяне на сос „Бешамел“. Сипваме брашното и маслото в студен (може и загрят, няма значение) тиган. Запържваме на слаб котлон, докато брашното започне да си сменя цвета (на кафяв). Сипваме студеното мляко при брашното и маслото в тигана. Бъркаме енергично през цялото време, за да не останат бучки. Добавяме по една щипка сол, черен пипер и индийското орехче. Варим за не повече от пет минути, като е изключително важно да бъркаме през цялото време. Добре е, след като е готов, сосът да бъде прецеден, за да го изчистим от бучици брашно, които биха могли да останат.
  3. Приготвяне на корите. Разточваме тестото. Трябва да получим осем кори с дебелина, отговаряща на четвъртата степен на машинка за паста (около един милиметър). Броят на корите може да варира, в зависимост от тавата, с която разполагате, съобразете се с вместимостта на съда.
  4. Подреждане на лазанята. В намазнена с останалия зехтин тава започваме да редим лазанята. Слагаме първата кора и заливаме със сос „Бешамел“. Добавяме и настърган кашкавал. Поставяме следващата кора отгоре и заливаме с доматения сос и отново настърган кашкавал. Няма значение с кой от двата соса започвате, важното е да ги редувате. Продължете, докато запълните тавата. Върху последната кора настъргваме останалия кашкавал и заливаме с една тънка линия зехтин.
  5. Печене. Печем на загрята на 180 градуса фурна, за 45 минути.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*