Мус от краве сирене с босилек и зехтин

Отнема общо
10 mins
Време на готвене
10 mins
Трудност
Лесно
Порции
2 people
Вид
Предястие
Рецепта от
От
1 стръка
Босилек
50 ml
Зехтин
125 гр
Крема сирене
200 гр
Краве сирене
1 скилидка
Чесън
Мус от краве сирене с босилек и зехтин

Пиенето на вино и правилното му съчетаване с хубава храна вълнува човечеството от хилядолетия. Погрешно схващане е, че доброто вино трябва непременно да се пие със скъпа и претенциозна храна. В тази рецепта ще Ви покажем как да приготвите мус от краве сирене с босилек и зехтин.
С тази разядка Ви препоръчваме да консумирате вино от сорта Пино Блан. То е сухо и свежо вино, с изразени ябълкови нотки. Когато съчетаваме храната с вино, трябва да ги комбинираме по тежестта на вкуса. Леката храна перфектно си подхожда с леки вина. Краве сиренето няма изразен силен вкус и аромат, което го прави добра компания на именно това вино.
Още по-погрешно схващане е за цената на виното. Скъпото вино невинаги е по-качествено. Тъй като няма как да Ви кажем конкретна марка, ще Ви препоръчаме да купувате вина, които не са по-скъпи от 30 лв. за бутилка. Най-идеалната среда е в диапазона 15-20 лв.

продукти Готвар, рецепта - Мус от краве сирене с босилек и зехтин

Вижте също: 

Печени селски ребра

  1. Направа на муса. С помощта на вилица начупваме сиренето. При сиренето добавяме нарязан на ситно босилек, както и крема сиренето. Прибавяме и половината зехтин. С помощта на пасатор пюрираме сместа. Останалото количество зехтин добавяме на тънка струйка, докато пасираме.
  2. Сервиране. Сервираме разядката в дълбока чиния. Пожелание добавяме струйка зехтин. Препоръчваме Ви да намажете муса върху пухкав топъл хляб.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*