- Отнема общо
- 10 mins
- Време на готвене
- 10 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 2 people
- Вид
- Предястие
- Рецепта от
- От
- September 5, 2016
- 1 стръка
- Босилек
- 50 ml
- Зехтин
- 125 гр
- Крема сирене
- 200 гр
- Краве сирене
- 1 скилидка
- Чесън
Пиенето на вино и правилното му съчетаване с хубава храна вълнува човечеството от хилядолетия. Погрешно схващане е, че доброто вино трябва непременно да се пие със скъпа и претенциозна храна. В тази рецепта ще Ви покажем как да приготвите мус от краве сирене с босилек и зехтин.
С тази разядка Ви препоръчваме да консумирате вино от сорта Пино Блан. То е сухо и свежо вино, с изразени ябълкови нотки. Когато съчетаваме храната с вино, трябва да ги комбинираме по тежестта на вкуса. Леката храна перфектно си подхожда с леки вина. Краве сиренето няма изразен силен вкус и аромат, което го прави добра компания на именно това вино.
Още по-погрешно схващане е за цената на виното. Скъпото вино невинаги е по-качествено. Тъй като няма как да Ви кажем конкретна марка, ще Ви препоръчаме да купувате вина, които не са по-скъпи от 30 лв. за бутилка. Най-идеалната среда е в диапазона 15-20 лв.
Вижте също:
- Направа на муса. С помощта на вилица начупваме сиренето. При сиренето добавяме нарязан на ситно босилек, както и крема сиренето. Прибавяме и половината зехтин. С помощта на пасатор пюрираме сместа. Останалото количество зехтин добавяме на тънка струйка, докато пасираме.
- Сервиране. Сервираме разядката в дълбока чиния. Пожелание добавяме струйка зехтин. Препоръчваме Ви да намажете муса върху пухкав топъл хляб.
No comments yet, be the first to leave one!