- Отнема общо
- 85 mins
- Време на готвене
- 40 mins
- Трудност
- Средно
- Порции
- 3 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- August 17, 2016
- 3 щипки
- Черен пипер
- 3 щипки
- Червен пипер
- 5 щипки
- Сол
- 2 броя
- Яйца
- 200 гр
- Кисело мляко
- 5 броя
- Зелени чушки
- 5 броя
- Червени чушки
- 50 ml
- Олио
В днешната рецепта сме съчетали две любими ястия и аромати. Нашата вегетарианска версия на класическата мусака – рецептата ни за мусака от печени чушки ще Ви изненада с познатия си и същевременно иновативен вкус.
- Печене на чушките. Най-лесният начин за печене на по-голямо количество чушки, без директен огън, е във фурната. Загряваме я предварително на най-големите ѝ градуси и оставяме чушките вътре. На 150 градуса са готови за около 15-20 минути.
- Задушаване. Задушаваме чушките в съд с капак. Много хора ги поставят в найлонова торбичка, ала така има опасност тя да се разтопи от топлината.
- Белене. Препоръчваме Ви да не белите чушките под течаща вода. В тях има сок, който притежава богат и плътен вкус и аромат. Когато поставите чушките под мивката, те губят аромата си.
- Рязане. Режем обелените чушки на кубчета. Моркова - на ситно.
- Запържване. На средно силен котлон в цялата мазнина запържваме нарязан на ситно морков. Пържим около 5-6 минути. След това добавяме нарязаните чушки. Запържваме вскичко за още 5 минути. Малко преди да ги свалим от котлона, добавяме всички подправки.
- Направа на заливката. В купа добавяме киселото мляко и яйцата. Разбъркваме, докато стане еднородна смес. Заливаме чушките и морковите с нея.
- Печене. Печем за около 25-30 минути на предварително загрята на 180 градуса фурна.
No comments yet, be the first to leave one!