- Отнема общо
- 140 mins
- Време на готвене
- 20 mins
- Трудност
- Средно
- Порции
- 5 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- September 23, 2016
- 1 брой
- Свински гърди до 1 кг
- 400 ml
- Бира
- 30 ml
- Олио
- 100 гр
- Кашкавал
- 5 щипки
- Сол
- 4 щипки
- Червен пушен пипер
- 4 щипки
- Черен пипер
- 4 щипки
- Чили пипер
- 1 брой
- Червена чушка
- 1 стрък
- Пресен лук
Нека си го признаем – ядем много свинско, приготвено по всевъзможен начин. Следващата рецепта е подходяща за хората, които похапват от всичко. Но не и за тези, които си броят калориите. Уверяваме Ви, че от тази рецепта се получават пълнени свински гърди с кашкавал и зеленчуци, които ще бъдат много вкусни. След тях може би трябва да изкупите греховете си във фитнеса, но всяка капчица пот ще си струва.
Как да подберем най-подходящото месо за нашите пълнени свински гърди с кашкавал и зеленчуци?
Има три лесни трика, които може да следвате при подбора на месо в магазина, за да се подсигурите, че продуктът е свеж и подходящ за готвене. Ето на какво трябва да обърнете внимание:
- Цветът на месото – свинските гърди трябва да бъдат розови до червени на цвят. Обезцветеното месо, което изглежда по-скоро кафяво или сиво, е застояло. Избягвайте го.
- Не се плашете от малко сланина по гърдите. Колкото повече естествена мазнина има в свинските гърди, толкова по-сочни и вкусни ще станат.
- Обърнете внимание на миризмата на месото – ако е започнало да намирисва съмнително, не се срамувайте да го върнете в магазина!
Другите ни рецепти за свински гърди:
- Направа на джоб. Както вече споменахме свинските гърди са доста мазни. Те представляват редуване на ред месо с ред тлъстина. С помощта на малко ножче правим разрез в месото. Най-лесно е да намерите място, между два пласта. Не режем месото до края, целта е да се образува нещо като джоб.
- Рязане на продуктите. Режем кашкавала на парчета с дебелина около 1 см. - ако нарежем кашкавала по-надребно, ще го изгорим при готвене. Чушките и пресният лук режем на тънки лентички.
- Подготовка за печене. Пълним джоба на месото с кашкавала, нарязаните чушки и пресния лук. Пожелание можем да забучим месото с клечки, за да не се събере при готвене. Поръсваме месото с олиото и подправките и разнасяме сместа равномерно по него.
- Печене. В тавата при месото наливаме бирата. Тавата трябва да бъде плитка и месото да изпълва почти целия съд. За да стане сочно, по-голямата част от месото трябва да бъде в течността. Печем месото на предварително загрята на 180 градуса фурна за около 2 часа.
No comments yet, be the first to leave one!