Крехки свински гърди в терияки сос и задушени гъби

Отнема общо
240 mins
Време на готвене
120 mins
Трудност
Средно
Порции
5 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
1 брой
Свински гърди до 1 кг
100 ml
Терияки
1 глава
Кромид лук
1 скилидка
Чесън
200 гр
Гъби Печурки
100 гр
Масло
2 щипки
Сол
2 щипки
Черен пипер
Крехки свински гърди в терияки сос и задушени гъби

Крехки свински гърди в терияки сос и задушени гъби може да Ви се стори леко необичайна комбинация, заради азиатско-европейските съставки и начина на приготвянето им.

Ние обаче гарантираме, че тази рецепта ще се превърне в любимото неделно печено на цялото семейство. В интернет е пълно с рецепти за крехко свинско месо, което обаче винаги се различава на текстура от агнешкото или телешкото, винаги е една идея по-сухо, по-жилаво и не толкова меко. Ето защо решихме да покажем как с най-елементарна и евтина марината и без кой знае какви трудности при печенето, може да постигнете съвършената крехкост на месото.

Крехки свински гърди в терияки сос и задушени гъби

Свински ребра с печена царевица и ароматно масло

Може да разгледате и други интерпретации за приготвяне на крехки свински гърди.

Всички са да си оближеш пръстите.

Пълнени свински гърди с кашкавал и зеленчуци

Свински гърди с хрупкава билкова коричка и картофи

Свински пържоли на бутилка

 

  1. Направа на джоб. Два листа алуминиево фолио - оставяме ги на кръст. В средата слагаме месото, поливаме го с терияки соса, настъргваме отгоре чесъна и лука. Завиваме фолиото, така че да се образува джоб и да не изтича нищо при печенето на месото. Хубаво е месото да се остави така в хладилник за 2 часа, за да се маринова, но може да се сложи и директно във фурната.
    1847
  2. Печене. Печем месото на предварително загрята на 200 градуса фурна за около 10 минути, след което намаляваме фурната на 150 градуса за около 1 час и 45 минути. Накрая увеличаваме фурната отново на 200 градуса и внимателно разтваряме фолиото, за да може месото да хване загар от горната страна. Изваждаме месото и го оставяме да "почине" 15 минути.
    1848
  3. Направа на гъбите. В касерола или тиган слагаме всички гъби и маслото. Посоляваме със сол и черен пипер. Задушаваме на средно силен котлон, докато гъбите омекнат и променят цвета си на бледо кафяв.
    1851

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*