Пълнени свински гърди с кашкавал и зеленчуци

Отнема общо
140 mins
Време на готвене
20 mins
Трудност
Средно
Порции
5 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
1 брой
Свински гърди до 1 кг
400 ml
Бира
30 ml
Олио
100 гр
Кашкавал
5 щипки
Сол
4 щипки
Червен пушен пипер
4 щипки
Черен пипер
4 щипки
Чили пипер
1 брой
Червена чушка
1 стрък
Пресен лук
Пълнени свински гърди с кашкавал и зеленчуци

Нека си го признаем – ядем много свинско, приготвено по всевъзможен начин. Следващата рецепта е подходяща за хората, които похапват от всичко. Но не и за тези, които си броят калориите. Уверяваме Ви, че от тази рецепта се получават пълнени свински гърди с кашкавал и зеленчуци, които ще бъдат много вкусни. След тях може би трябва да изкупите греховете си във фитнеса, но всяка капчица пот ще си струва.

продукти Готвар, рецепта, рецепти, готвене, продукти - Пълнени свински гърди с кашкавал и зеленчуци

Как да подберем най-подходящото месо за нашите пълнени свински гърди с кашкавал и зеленчуци?

Има три лесни трика, които може да следвате при подбора на месо в магазина, за да се подсигурите, че продуктът е свеж и подходящ за готвене. Ето на какво трябва да обърнете внимание:

  1. Цветът на месото – свинските гърди трябва да бъдат розови до червени на цвят. Обезцветеното месо, което изглежда по-скоро кафяво или сиво, е застояло. Избягвайте го.
  2. Не се плашете от малко сланина по гърдите. Колкото повече естествена мазнина има в свинските гърди, толкова по-сочни и вкусни ще станат.
  3. Обърнете внимание на миризмата на месото – ако е започнало да намирисва съмнително, не се срамувайте да го върнете в магазина!

Другите ни рецепти за свински гърди:

Крехки свински гърди в терияки сос и задушени гъби

Свински гърди с хрупкава билкова коричка и картофи

  1. Направа на джоб. Както вече споменахме свинските гърди са доста мазни. Те представляват редуване на ред месо с ред тлъстина. С помощта на малко ножче правим разрез в месото. Най-лесно е да намерите място, между два пласта. Не режем месото до края, целта е да се образува нещо като джоб.
  2. Рязане на продуктите. Режем кашкавала на парчета с дебелина около 1 см. - ако нарежем кашкавала по-надребно, ще го изгорим при готвене. Чушките и пресният лук режем на тънки лентички.
  3. Подготовка за печене. Пълним джоба на месото с кашкавала, нарязаните чушки и пресния лук. Пожелание можем да забучим месото с клечки, за да не се събере при готвене. Поръсваме месото с олиото и подправките и разнасяме сместа равномерно по него.
  4. Печене. В тавата при месото наливаме бирата. Тавата трябва да бъде плитка и месото да изпълва почти целия съд. За да стане сочно, по-голямата част от месото трябва да бъде в течността. Печем месото на предварително загрята на 180 градуса фурна за около 2 часа.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*