Пиле с гъби, царевица, маскарпоне и шампанско

Отнема общо
50 mins
Време на готвене
30 mins
Трудност
Средно
Порции
4 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
150 ml
Прясно мляко
1 брой
Кромид лук
300 гр
Гъби Печурки
50 ml
Олио
100 ml
Шампанско
2 броя
Пилешки гърди
2 броя
Пил. пържола - бут
500 гр
Маскарпоне
7 щипки
Сол
5 щипки
Червен пипер
4 щипки
Черен пипер
150 гр
Царевица-консерва
Пиле с гъби, царевица, маскарпоне и шампанско

Рецептата за пиле с гъби, царевици и маскарпоне ще се превърне в една от любимите Ви. Пилешкото месо е изключително подходящо за комбиниране с по-тежки и плътни сосове. Ястието е подходящо както за семейно хапване, така и за по-специални вечери.
Повечето хора могат да сметнат за странно да използват шампанско в ястието си. Но пенливото вино не отстъпва по никакъв начин на останалите вина и готвенето с него е нещо нормално. Ние използвахме полусладко вино, което да допринесе за леко сладък послевкус на ястието.
Забележка: Шампанско е пенливо вино от местност във Франция. Вина, които не произхождат от този регион, не се наричат шампанско. В българския език обаче тази дума е събирателна за всички видове пенливи вина.

продукти Готвар, рецепта - Пиле с гъби

Предложена рецепта:

Запечени чушки в зехтин и балсамов оцет

  1. Запържване на месото. В дълбок тиган или тенджера запържваме месото. Предварително намазваме месото с олиото и подправяме със сол и черен пипер. Между отделните парчета месо в тигана трябва да има разстояние, а не да са плътно едно до друго. Така месото ще се запържи и ще хване коричка. В противен случай ще се задуши и ще пусне много вода. Ако се наложи, запържваме месото на два пъти. Всяка пържола се нуждае от около 4 минути от страна на силен котлон. След това изваждаме месото, а мазнината, в която са се пържили, оставяме в тигана, за да запържим в нея и зеленчуците, което ще придаде консистентност на ястието.
  2. Нарязване на зеленчуците. Лука режем на средни по дебелина полумесеци. Гъбите режем през средата, ако са по-големи - на четири.
  3. Задушаване на зеленчуците. В тенджерата, в която се е пържило месото, слагаме лука. Запържваме го на средно силен котлон за около 10 минути. Разбъркваме периодично, за да не загори. Добавяме и гъбите. Подсоляваме с 2 щипки сол и с останалия черен пипер. Задушаваме зеленчуците за още десет минути.
  4. Направа на соса. В тигана при гъбите и лука прибавяме шампанското. След като то изври наполовина, добавяме прясното мляко и маскарпонето. Бъркаме, докато стане еднородна смес. Добавяме отцедената царевица и запърженото месо. Оставяме на средно силен котлон около 3-4 минути, докато всичко се сгъсти.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*