Пилешки бульон с праз лук

Отнема общо
80 mins
Време на готвене
20 mins
Трудност
Средно
Порции
4 people
Вид
Супа
Рецепта от
От
15 гр
Сол
1 стрък
Праз лук
1300 ml
Вода
600 гр
Пилешки кости
2 щипки
Мащерка
2 щипки
Черен пипер
2 броя
Морковa
2 броя
Дафинов лист
Пилешки бульон с праз лук

Смятаме за излишно да Ви обясняваме колко по-полезно и вкусно е, ако готвите с домашно приготвен пилешки бульон. Особено ако алтернативата са инстантните кубчета. Днес сме решили да приготвим пилешки бульон с праз лук – леко изменение на класическия вариант, но еднакво вкусен и полезен.
Хубавият пилешки бульон е основа за много ястия. Реално използването му в кулинарията е почти неизчерпаемо. За съжаление обаче, все повече хора прибягват до компромиса на сухите бульони. За вредата от тези “кубчета” е изписано много и ние няма да повтаряме информация, която Вие сигурно вече знаете. Ще Ви кажем само, че нашият пилешки бульон се прави изключително лесно. Що се отнася до вкуса …. по- добре опитайте сами.

продукти Готвар, рецепта, рецепти, готвене, продукти - Пилешки бульон с праз лук

Можете да видите за кои рецепти сме оползотворили прекрасния си и ароматен пилешки бульон с праз лук:

Бистра пилешка супа

Пикантна пилешка супа с нудъли

Свински ребра с печена царевица и ароматно масло

  1. Нарязване на продуктите. Празът нарязваме на колелца, дебели около половин сантиметър. Морковът нарязваме на ситни парченца. Хубаво е пилешките кости да бъдат срязани или начупени отново на парченца. Така ще се сварят по-добре и ще придадат плътност на бульона.
  2. Варене. Хубаво е да се използва по-малка тенджерка, така че водата да покрива костите. Прибавяме всички продукти и подправки на едно място и заливаме със студена вода. Винаги, когато правим бульони, водата трябва да е студена, плавното затопляне на водата изважда вкусовете на месото и зеленчуците и я овкусява. Слагаме тенджерата на силен огън докато заври и след това го намаляваме на слаб за около 1 час.
  3. Прецеждане. След като булонът се е сварил е добре да го отцедим през фина цедка, за да отстраним евентуална костица или друга нежелана частица. Ако не разполагате с фина цедка, може да използвате ситото за брашно.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*