- Отнема общо
- 80 mins
- Време на готвене
- 20 mins
- Трудност
- Средно
- Порции
- 4 people
- Вид
- Супа
- Рецепта от
- От
- October 11, 2016
- 15 гр
- Сол
- 1 стрък
- Праз лук
- 1300 ml
- Вода
- 600 гр
- Пилешки кости
- 2 щипки
- Мащерка
- 2 щипки
- Черен пипер
- 2 броя
- Морковa
- 2 броя
- Дафинов лист
Смятаме за излишно да Ви обясняваме колко по-полезно и вкусно е, ако готвите с домашно приготвен пилешки бульон. Особено ако алтернативата са инстантните кубчета. Днес сме решили да приготвим пилешки бульон с праз лук – леко изменение на класическия вариант, но еднакво вкусен и полезен.
Хубавият пилешки бульон е основа за много ястия. Реално използването му в кулинарията е почти неизчерпаемо. За съжаление обаче, все повече хора прибягват до компромиса на сухите бульони. За вредата от тези “кубчета” е изписано много и ние няма да повтаряме информация, която Вие сигурно вече знаете. Ще Ви кажем само, че нашият пилешки бульон се прави изключително лесно. Що се отнася до вкуса …. по- добре опитайте сами.
Можете да видите за кои рецепти сме оползотворили прекрасния си и ароматен пилешки бульон с праз лук:
- Нарязване на продуктите. Празът нарязваме на колелца, дебели около половин сантиметър. Морковът нарязваме на ситни парченца. Хубаво е пилешките кости да бъдат срязани или начупени отново на парченца. Така ще се сварят по-добре и ще придадат плътност на бульона.
- Варене. Хубаво е да се използва по-малка тенджерка, така че водата да покрива костите. Прибавяме всички продукти и подправки на едно място и заливаме със студена вода. Винаги, когато правим бульони, водата трябва да е студена, плавното затопляне на водата изважда вкусовете на месото и зеленчуците и я овкусява. Слагаме тенджерата на силен огън докато заври и след това го намаляваме на слаб за около 1 час.
- Прецеждане. След като булонът се е сварил е добре да го отцедим през фина цедка, за да отстраним евентуална костица или друга нежелана частица. Ако не разполагате с фина цедка, може да използвате ситото за брашно.
No comments yet, be the first to leave one!