- Отнема общо
- 30 mins
- Време на готвене
- 10 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 10 people
- Вид
- Предястие
- Рецепта от
- От
- August 20, 2016
- 150 гр
- Крема сирене
- 200 гр
- Овче сирене
- 1 стрък
- Пресен лук
- 40 броя
- Маслини
- 3 броя
- Морковa
- 10 ml
- Зехтин
Най-честните съдии относно нечии готварски умения са децата. За да получите положителни овации, не се колебайте да приготвите пингвините от маслини и мус от сирена. Изключително креативни и забавни, вкусните пингвини ще грабнат вниманието на всяко хлапе … и възрастен!
Правене на интересно изглеждаща храна е един от триковете, който може да използвате, за да накарате Вашия малчуган да се храни здравословно. Засегнали сме това в нашата статия, която може да прочетете тук:
Здравословни хранителни навици при децата – трикове за изграждането им
- Направа на муса. Смесваме двата вида сирене, нарязваме на ситно пресния лук и добавяме зехтина. Бъркаме енергично, докато се получи еднородна смес. Оставяме муса за 20 минути в хладилник да стегне.
- Рязане на продуктите. От всеки морков режем колелца с дебелина около 1 см. В колелцата изрязваме малък триъгълник. Половината маслини режем през средата (тяло), другата половина оставяме цели (глава).
- Направа на тялото. Взимаме две половини от една маслина, между тях слагаме малко мус и ги притискаме една към друга. Те залепват в студеното сирене и образуват тялото на пингвина. Муса трябва да се вижда само от едната страна.
- Сглобяване. Взимаме клечка за зъби, забиваме я първо в колелцето от морков, което играе ролята на крака, след това забиваме маслината, пълна с мус. За глава използваме цяла маслина, в чиято дупчица слагаме носа от морков.
No comments yet, be the first to leave one!