- Отнема общо
- 10 mins
- Време на готвене
- 10 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 1 people
- Вид
- Закуска
- Рецепта от
- От
- July 27, 2016
Пържените яйца са най-класическата закуска. Ние само ще Ви покажем, как може да стане и интересна. Яйце във филийка – лесна закуска за 10 минути.
Вижте друга интересна закуска с пържени филийки:
- Приготвяне на филийките. В средата на филийката издълбаваме дупка, като се стремим да има максимално кръгла форма. Може да късаме центъра на филийката с ръка, или да направим дупка с гърлото на чаша или буркан. Няма значение, че формата е крива или неправилна, естетичният вид на закуската се постига при пърженето. Намазваме филийките с масло и от двете страни. Може да направите тънък или обилен слой, това няма значение, зависи от личния Ви вкус.
- Пържене. Поставяме филийката в тиган, загрят на силен котлон. Оставяме я да се запече за около 30 секунди. След това „чукваме“ яйцето така, че то да попадне в издълбаната част на филийката. Пържим от тази страна още около 30-40 секунди. С помощта на шпатула обръщаме филийката и я запържваме за още 30 секунди и от тази страна. Целта е да остане течен жълтък, в който да натопим хрупкавата филийка.
No comments yet, be the first to leave one!