Закуска за 10 минути – Яйце във филийка

Отнема общо
10 mins
Време на готвене
10 mins
Трудност
Лесно
Порции
1 people
Вид
Закуска
Рецепта от
От
2 броя
Яйца
2 филии
Хляб
50 гр
Масло
1 щипка
Сол
Закуска за 10 минути – Яйце във филийка

Пържените яйца са най-класическата закуска. Ние само ще Ви покажем, как може да стане и интересна. Яйце във филийка – лесна закуска за 10 минути.

Готвар, рецепта - Яйце във филийка

Вижте друга интересна закуска с пържени филийки:

Пържени филийки, пълнени с шоколад, череши и праскова

  1. Приготвяне на филийките. В средата на филийката издълбаваме дупка, като се стремим да има максимално кръгла форма. Може да късаме центъра на филийката с ръка, или да направим дупка с гърлото на чаша или буркан. Няма значение, че формата е крива или неправилна, естетичният вид на закуската се постига при пърженето. Намазваме филийките с масло и от двете страни. Може да направите тънък или обилен слой, това няма значение, зависи от личния Ви вкус.
  2. Пържене. Поставяме филийката в тиган, загрят на силен котлон. Оставяме я да се запече за около 30 секунди. След това „чукваме“ яйцето така, че то да попадне в издълбаната част на филийката. Пържим от тази страна още около 30-40 секунди. С помощта на шпатула обръщаме филийката и я запържваме за още 30 секунди и от тази страна. Целта е да остане течен жълтък, в който да натопим хрупкавата филийка.
    486

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*