- Отнема общо
- 40 mins
- Време на готвене
- 20 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 2 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- September 3, 2016
- 1 брой
- Патладжан
- 1 брой
- Тиквичка
- 200 гр
- Кайма
- 1 брой
- Кромид лук
- 2 стръка
- Магданоз
- 10 гр
- Сол
- 2 щипки
- Черен пипер
- 50 ml
- Олио
Ще Ви покажем лесен начин, по който да овкусите и надградите вкуса на добре познатата кайма. Рецептата за рулца от тиквички и патладжани с кайма ще се превърне в една от любимите Ви!
Вижте също:
- Осоляване на патладжана. Патладжанът се нарязва на тънки ленти, след което се посолява. Оставя се настрана да отдели соковете си. Това се прави, за да се премахне горчивия му вкус. През това време ще се заемем с останалите елементи.
- Омесване на каймата. Режем магданоза и лука на ситно. Прибавяме ги към каймата, след което прибавяме 2 щипки сол и 2 щипки черен пипер. Омесваме добре.
- Запържване. Нарязваме тиквичките, както патладжаните. Запържваме ги по около 1 минута на страна на силен котлон. Измиваме патладжаните и тях минаваме през тиган за около 2 минути от страна.
- Завиване. Взимаме около 1 ч.л. кайма и я слагаме в единия край на патладжана, след което ги завиваме. Това правим и с тиквичките.
- Печене. Печем рулцата на предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути.
No comments yet, be the first to leave one!