Рулца от тиквички и патладжани с кайма

Отнема общо
40 mins
Време на готвене
20 mins
Трудност
Лесно
Порции
2 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
1 брой
Патладжан
1 брой
Тиквичка
200 гр
Кайма
1 брой
Кромид лук
2 стръка
Магданоз
10 гр
Сол
2 щипки
Черен пипер
50 ml
Олио
Рулца от тиквички и патладжани с кайма

Ще Ви покажем лесен начин, по който да овкусите и надградите вкуса на добре познатата кайма. Рецептата за рулца от тиквички и патладжани с кайма ще се превърне в една от любимите Ви!

продукти тиквички Готвар, рецепта - Рулца от тиквички и патладжани с кайма

Вижте също:

Задушени зеленчуци в плик

 

  1. Осоляване на патладжана. Патладжанът се нарязва на тънки ленти, след което се посолява. Оставя се настрана да отдели соковете си. Това се прави, за да се премахне горчивия му вкус. През това време ще се заемем с останалите елементи.
  2. Омесване на каймата. Режем магданоза и лука на ситно. Прибавяме ги към каймата, след което прибавяме 2 щипки сол и 2 щипки черен пипер. Омесваме добре.
  3. Запържване. Нарязваме тиквичките, както патладжаните. Запържваме ги по около 1 минута на страна на силен котлон. Измиваме патладжаните и тях минаваме през тиган за около 2 минути от страна.
  4. Завиване. Взимаме около 1 ч.л. кайма и я слагаме в единия край на патладжана, след което ги завиваме. Това правим и с тиквичките.
  5. Печене. Печем рулцата на предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*