Селска гъбена каша

Отнема общо
50 mins
Време на готвене
20 mins
Трудност
Средно
Порции
4 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
500 гр
Гъби Печурки
500 ml
Прясно мляко
70 гр
Масло
40 гр
Брашно
300 ml
Вода
4 щипки
Червен пипер
2 щипки
Индийско орехче
5 щипки
Сол
3 щипки
Черен пипер
50 гр
Кашкавал
Селска гъбена каша

В цял свят в едни от най-добрите ресторанти все още съществуват ястия от селската кухня. Тези храни се характеризират с наситеност и тежест на вкусовете. Също така те се изпълняват с малко и лесни за намиране продукти. Нашата рецепта за селска гъбена каша е именно такава.

Селска гъбена каша за душата на всеки

Силно не препоръчваме рецептата на хора, които броят всяка калория. Нито на тези, които си мислят, че дробчетата по селски са олицетворение на българската кухня. Защото българската кухня се характеризира с питателни, лесни и евтини гозби. доста често вегетариански. Но вина с наситени вкусове. Без да можеш да прецениш точно кой доминира. Следвайте нашите лесни 4 стъпки и сгрейте стомаха и душата си.

А за почитателите на каши, опитайте рецептата ни за каша от киселец, която може да намерите тук.

продукти Готвар, рецепта, рецепти, готвене, продукти - гъбена каша

Препоръчваме Ви да комбинирате гъбената каша с тутманик със сирене:

Тутманик с кисело мляко и сода

  1. Нарязване на гъбите. Гъбите нарязваме на едро - на лентички с широчина около 1 см. Не се старайте всички парчета да са еднакви, все пак това е селска гозба, красотата и вкусовете ѝ се крият в несъвършенствата.
  2. Варене на гъбите. Слагаме гъбите в млякото, разредено с водата. Добавяме подправките. Варим гъбите на слаб огън, защото в противен случай млякото ще изкипи. Тази процедура отнема около 25-30 минути.
  3. Направа на запръжката. Запръжката за гъбената каша много наподобява правенето на сос бешамел. В голям съд (препоръчително е да е с незалепващо покритие) слагаме да се разтопи маслото. Добавяме брашното и разбъркваме енергично. Добавяме топлия гъбен бульон и отново разбъркваме.
  4. Завършване на кашата. За да стане кашата по-пухкава и кадифена пасираме сместа. Така си гарантираме, че няма да попаднем на парчета неразтворено брашно. Добавяме парчетата гъби и оставяме на котлона, докато се придобие желаната гъстота на каша, като не забравяме да бъркаме непрекъснато.
  5. Сервиране. Сервираме топлата каша и отгоре поръсваме с настърган кашкавал.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*