- Отнема общо
- 25 mins
- Време на готвене
- 20 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 2 people
- Вид
- Предястие
- Рецепта от
- От
- July 19, 2016
- 1 лист
- Бутер тесто
- 100 гр
- Козе сирене
- 100 гр
- Сладко от ягоди
- 1 брой
- Жълтък
Тарт с козе сирене и ягоди перфектно си подхожда както с бяло, така и с червено вино. Може да го сервирате за специални вечери, закуска или като фингър фууд (finger food) за партита.
В най-общ смисъл тартът е отворен сладкиш. Той е с твърда хрупкава основа, върху която има плодове, зеленчуци, кремове и т.н. Тартът може да се направи с всякакви продукти. В тази рецепта ще Ви покажем как можете да си го сготвите буквално за 20 минути.
Не изхвърляйте останали продукти след приготвянето на тарт!
Ако след приготвянето на тарт ви остане излишно бутер тест, особено ако е на малки и трудно оползотворими парчета, ние ви препоръчваме да си направите бързи гризини със семена и морска сол. Те са лесни, ненатрапчиви и леки. Разкрасяват трапезата и могат да бъдат използвани като разядка или вместо хляб.
- Разточване на тестото. Бутер тесто се разточва на дебелина около 1 см. В повечето случаи тестото е замразено. С него трябва да се работи много бързо и да не се позволява да се отпусне прекалено много.
- Подготовка на тестото. От разточеното тесто правим правоъгълници с дължина около 20 см и широчина 5 см. С помощта на вилица правим дупки в тестото като оставяме малък борд по краищата. Мажем го с разбития жълтък и го слагаме в загрята на 180 градуса фурна за 5 минути.
- Направа на плънката. В купа натрошаваме половината сирене и добавяме сладкото от ягоди. Разбъркваме енергично. След това мажем тънък пласт с плънката върху тестото, отгоре нарязваме другата половина от сиренето на тънки парченца. Връщаме във фурната за 15 минути.
No comments yet, be the first to leave one!