Тарт с козе сирене и ягоди

Отнема общо
25 mins
Време на готвене
20 mins
Трудност
Лесно
Порции
2 people
Вид
Предястие
Рецепта от
От
1 лист
Бутер тесто
100 гр
Козе сирене
100 гр
Сладко от ягоди
1 брой
Жълтък
Тарт с козе сирене и ягоди

Тарт с козе сирене и ягоди перфектно си подхожда както с бяло, така и с червено вино. Може да го сервирате за специални вечери, закуска или като фингър фууд (finger food) за партита.

В най-общ смисъл тартът е отворен сладкиш. Той е с твърда хрупкава основа, върху която има плодове, зеленчуци, кремове и т.н. Тартът може да се направи с всякакви продукти. В тази рецепта ще Ви покажем как можете да си го сготвите буквално за 20 минути.

Готвар - Тарт с козе сирене и ягоди

Тарталети с портокалов крем и сос

Не изхвърляйте останали продукти след приготвянето на тарт!

Ако след приготвянето на тарт ви остане излишно бутер тест, особено ако е на малки и трудно оползотворими парчета, ние ви препоръчваме да си направите бързи гризини със семена и морска сол. Те са лесни, ненатрапчиви и леки. Разкрасяват трапезата и могат да бъдат използвани като разядка или вместо хляб.

  1. Разточване на тестото. Бутер тесто се разточва на дебелина около 1 см. В повечето случаи тестото е замразено. С него трябва да се работи много бързо и да не се позволява да се отпусне прекалено много.
  2. Подготовка на тестото. От разточеното тесто правим правоъгълници с дължина около 20 см и широчина 5 см. С помощта на вилица правим дупки в тестото като оставяме малък борд по краищата. Мажем го с разбития жълтък и го слагаме в загрята на 180 градуса фурна за 5 минути.
  3. Направа на плънката. В купа натрошаваме половината сирене и добавяме сладкото от ягоди. Разбъркваме енергично. След това мажем тънък пласт с плънката върху тестото, отгоре нарязваме другата половина от сиренето на тънки парченца. Връщаме във фурната за 15 минути.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*