Тиквена крем супа с крутони от бекон

Отнема общо
45 mins
Време на готвене
20 mins
Трудност
Средно
Порции
3 people
Вид
Супа
Рецепта от
От
500 гр
Тиква
1 глава
Кромид лук
50 гр
Масло
500 ml
Вода
150 ml
Прясно мляко
1 скилидка
Чесън
3 щипки
Сол
2 щипки
Червен пипер
300 гр
Бекон
Тиквена крем супа с крутони от бекон

Време е да Ви представим кадифено мека крем супа с хрупкави крутони. За да избягаме от клишето решихме да комбинираме тиква и бекон. Може и да звучи странно, но тиквена крем супа с крутони от бекон ще Ви изненада с дълбокия си аромат на предстояща есен.

Готвар, рецепта - Тиквена крем супа с крутони от бекон

Друго предложение от нашата категория супи:

Салата от печена тиква с орехи и лук

Тиквена крем супа, царевична крем супа, за всеки по крем супа

Нали не си мислите. че ще ви оставим да си готвите само една единствена крем супа за всеки път? Разгледайте и другите ни рецепти, упражнете техниката, създайте свой любим вкус:

Крем супа от царевица и картофи

Крем супа от картофи с праз – Вишисоаз

Картофена крем супа, запечена с кашкавал

Зеленчукова крем сума в купички от хляб

  1. Задушаване. Нарязваме лука и чесъна на кубчета. Слагаме ги на котлона с маслото и ги задушаваме на много слаб огън. Целта е ароматът на масло да влезе максимално в продукта. Маслото не трябва да покафенява. Задушаваме ги около 5 минути.
  2. Подготовка на тиквата. Изчистваме тиквата от семките и след това я белим. Желателно е при отстраняването на кората да ползваме ножче, а не белачка, защото кората е много твърда и ще изхаби белачката, която не може да се заточва. Режем тиквата парчета около 1 см.
  3. Второ задушване. Слагаме нарязаната тиква при лука и чесъна и ги задушаваме заедно още около 5 минути. Важно е котлонът да бъде слаб. Посоляваме с една щипка сол.
  4. Варене. Добавяме студена вода и увеличаваме котлона на силен. Оставяме тиквата да се свари напълно. Това трябва да отнеме около 20 минути, но все пак това зависи от силата на котлона. Желателно е да се провери дали тиквата е сварена, преди да се пасира.
  5. Пасиране. Преди да пасираме супата, загряваме млякото до кипне. Винаги, когато добавяме мляко или сметана към топла смес, те трябва също да бъдат топли. Ако поставим млякото студено в супата, тя ще се пресече и няма да бъде годна за консумация. Пюрираме супата с помощта на пасатор. Добавяме млякото на тънка струйка, докато пасираме. Пробваме супата и пожелание добавяме сол и червен пипер.
  6. Направа на бекона. Режем тънки резанчета бекон. Подреждаме ги в студен и сух тиган и ги запържваме. След като сложим студения тиган на котлона, увеличаваме първо на среден котлон за около 1 минута, след което увеличаваме на силен. Така беконът ще изцеди максимално количество мазнина и ще стане хрупкав. Ако се наложи изливаме мазнината от тигана и продължаваме да го запържваме до златисто. Направата на бекона трябва да отнеме около 5 минути.
  7. Сервиране. В купа сервираме крем супата, а вътре в нея начупваме парченца хрупкав бекон.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*