- Отнема общо
- 30 mins
- Време на готвене
- 5 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 4 people
- Вид
- Гарнитура
- Рецепта от
- От
- August 30, 2016
- 10 броя
- Чорбаджийски чушки
- 5 броя
- Зелена чушка
- 1 глава
- Чесън
- 1 връзка
- Копър
- 10 гр
- Захар
- 5 гр
- Сол
- 1 к.ч
- Зехтин
- 1 к.ч
- Балсамов оцет
Запечените чушки в зехтин и балсамов оцет са толкова лесни, колкото и вкусни.
Друга рецепта с чушки:
- Рязане на чушките. Чорбаджийските чушки не се нуждаят от рязане, тях просто ги измиваме и мятаме в тава. Зелените чушки изчистваме от дръжките и режем на дебели лентички (една чушка, разрязана на 4).
- Рязане на подправките. Нарязваме копъра на ситно, скилидките чесън на едро. Хубаво е чесънът да бъде разрязан наполовина, в противен случай ще се стопи и ще вгорчи ястието.
- Направа на маринатата. В купа слагаме зехтина, балсамовия оцет, захарта и солта. Рабъркваме всичко енергично, докато захарта и солта се стопят напълно.
- Печене. Заливаме чушките с маринатата и печем на предварително загрята на 220 градуса фурна за около 25 минути.
No comments yet, be the first to leave one!