- Отнема общо
- 30 mins
- Време на готвене
- 60 mins
- Трудност
- Средно
- Порции
- 8 people
- Вид
- Десерт
- Рецепта от
- От
- May 3, 2017
- 1 пакет
- Бисквити
- 20 гр
- Захарни пръчици
- 10 ml
- Олио
- 60 гр
- Масло
- 200 гр
- Течен шоколад
- 1 пакетче
- Ванилия
- 7 с. л.
- Брашно
- 9 с. л.
- Захар
- 2 броя
- Яйца
- 1 литър
- Прясно мляко
Домашните торти обикновено са кулинарно произведение на изкуството. Готвенето на сладкиши у дома по принцип отнема толкова много време, че е прекрасна възможност членовете на семейството да прекарат качествено време заедно. Това обаче си е трудно занимание, което изисква познаване на техники и продукти. Ние Ви предлагаме идея за алтернатива – бисквитена торта с млечен крем и течен шоколад!
Освен че можете да съвместите домашна традиция по готвене, без да се налага да усвоявате трудни и тежки кулинарни техники и прибори, приготвянето на бисквитената торта с млечен крем и течен шоколад е прекрасна възможност да си припомните сладкото минало. Независимо дали бисквитената торта напомня на следобедите от детството, домашно приготвените торти за имен ден или първите експерименти в кухнята. Готвенето на бисквитена торта е наслада за духа, а консумирането ѝ впоследствие наслада за вкусовите рецептори!
Ако търсите достойна конкуренция на рецептата за бърза бисквитена торта,
…Проверете дали вашият фаворит няма да бъде също толкова бързата и лесна бисквитена торта със заквасена сметана и ябълки.
Ако бисквитената торта е любимият ви десерт, защото се приготвя лесно и бързо, то тогава трябва да видите как може да си направите кексче само за 5 минути:
- Направа на крема. 800 ml. от млякото се остава да заври на слаб огън. През това време в останалите 200 ml. мляко се разбиват брашното, два жълтъка и маслото. Отделно се разбиват белтъците на сняг със захарта и ванилията. Когато млякото на котлона заври, към него добавяме сместа от мляко, брашно и яйца. Бъркаме непрекъснато, докато сместа отново заври. Сваляме от котлона, чакаме леко да се охлади и добавяме разбитите белтъци.
- Редене на бисквитите. В тавичка редим ред бисквити. Заливаме с част от крема, след това отново ред бисквити и отново крем. Накрая завършваме с крем, за да се напоят добре бисквитите.
- Украсяване на глазурата. В течния шоколад добавяме олиото. Загряваме в микровълновата за около 30-40 секунди. Разбъркваме добре до получаването на хомогенна смес. Добре е да залеем тортата с разтопения шоколад и кремът да е леко охладен. Накрая украсяваме със захарни пръчици. Добре е тортата да стегне поне 12 часа в хладилник.
No comments yet, be the first to leave one!