- Отнема общо
- 20 mins
- Време на готвене
- 20 mins
- Трудност
- Средно
- Порции
- 3 people
- Вид
- Предястие
- Рецепта от
- От
- September 19, 2016
- 20 ml
- Олио
- 2 щипки
- Червен пушен пипер
- 2 щипки
- Сол
- 2 скилидки
- Чесън
- 100 гр
- Галета
- 100 ml
- Прясно мляко
- 150 гр
- Кашкавал
- 2 стръка
- Магданоз
- 400 гр
- Кайма
- 1 филиика
- Хляб
Рядко има по-хубаво нещо от това да изпиеш чаша студена бира след тежък ден. Бирата, по подобие на виното, трябва да се съчетава с подходяща храна. Нашето предложение за бирени чеснови кюфтета с кашкавал може и да не се хареса на хората, които се хранят здравословно или на тези, които не обичат месо. Но ще бъдат обикнати от всички останали.
Ако харесвате нашите бирени чеснови кюфтета с кашкавал, разгледайте също и тези рецепти за кюфтенца:
Мъфини от кайма с течен център
Или разгледайте прекрасните ни рецепти за бургери от тук.
- Нарязване на продуктите. Нарязваме чесъна и магданоза на ситно. Винаги, когато режем пресни зелени подправки, трябва да работим с остър нож и да не нараняваме излишно продукта. С помощта на едната ръка държим магданоза стегнато, режем така, че ножът едва да докосва дъската. Ще разберем, че сме се справили като професионалисти с рязането на продуктите, когато по дъската има много малко сок, който те са пуснали. Така всичките аромати отиват в ястието, а не по дъската.
- Омесване на каймата. В купа смесваме каймата, магданоза и чесъна. Филийката хляб накисваме при прясното мляко. След това я отцеждаме и я добавяме при каймата. Добавяме и солта, черния и червен пипер и олиото. Омесваме каймата добре за около 1-2 минути.
- Нарязване на кашкавала. Нарязваме кашкавала на малки кубчета (около 1 см). За да не залепва ножът по кашкавала, трябва да намокрим острието с вода.
- Оформяне на кюфтенцата. Намокряме ръцете си и оформяме малки топчици. В средата на всяка добавяме парченце кашкавал.
- Пържене. Оформените кюфтенца овалваме в галетата и пържим в предварително загрята на около 180 градуса мазнина за около 3-4 минути. Впоследствие ги отцеждаме върху кухненска хартия.
No comments yet, be the first to leave one!