Бирени чеснови кюфтета с кашкавал

Отнема общо
20 mins
Време на готвене
20 mins
Трудност
Средно
Порции
3 people
Вид
Предястие
Рецепта от
От
20 ml
Олио
2 щипки
Червен пушен пипер
2 щипки
Сол
2 скилидки
Чесън
100 гр
Галета
100 ml
Прясно мляко
150 гр
Кашкавал
2 стръка
Магданоз
400 гр
Кайма
1 филиика
Хляб
Бирени чеснови кюфтета с кашкавал

Рядко има по-хубаво нещо от това да изпиеш чаша студена бира след тежък ден. Бирата, по подобие на виното, трябва да се съчетава с подходяща храна. Нашето предложение за бирени чеснови кюфтета с кашкавал може и да не се хареса на хората, които се хранят здравословно или на тези, които не обичат месо. Но ще бъдат обикнати от всички останали.

бирени чеснови кюфтета с кашкавал

Ако харесвате нашите бирени чеснови кюфтета с кашкавал, разгледайте също и тези рецепти за кюфтенца: 

Печени хрупкави кюфтенца

Мъфини от кайма с течен център

Рибени кюфтенца

Хрупкави картофени кюфтета

Постни кюфтенца от леща

Или разгледайте прекрасните ни рецепти за бургери от тук.

  1. Нарязване на продуктите. Нарязваме чесъна и магданоза на ситно. Винаги, когато режем пресни зелени подправки, трябва да работим с остър нож и да не нараняваме излишно продукта. С помощта на едната ръка държим магданоза стегнато, режем така, че ножът едва да докосва дъската. Ще разберем, че сме се справили като професионалисти с рязането на продуктите, когато по дъската има много малко сок, който те са пуснали. Така всичките аромати отиват в ястието, а не по дъската.
  2. Омесване на каймата. В купа смесваме каймата, магданоза и чесъна. Филийката хляб накисваме при прясното мляко. След това я отцеждаме и я добавяме при каймата. Добавяме и солта, черния и червен пипер и олиото. Омесваме каймата добре за около 1-2 минути.
  3. Нарязване на кашкавала. Нарязваме кашкавала на малки кубчета (около 1 см). За да не залепва ножът по кашкавала, трябва да намокрим острието с вода.
  4. Оформяне на кюфтенцата. Намокряме ръцете си и оформяме малки топчици. В средата на всяка добавяме парченце кашкавал.
  5. Пържене. Оформените кюфтенца овалваме в галетата и пържим в предварително загрята на около 180 градуса мазнина за около 3-4 минути. Впоследствие ги отцеждаме върху кухненска хартия.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*