Печени хрупкави кюфтенца

Отнема общо
35 mins
Време на готвене
10 mins
Трудност
Лесно
Порции
4 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
50 ml
Зехтин
500 гр
Кайма
1 брой
Франзела
3 стръка
Магданоз
4 щипки
Сол
3 щипки
Черен пипер
3 щипки
Чубрица
3 щипки
Червен пушен пипер
3 щипки
Чили пипер
Печени хрупкави кюфтенца

Понякога храната не трябва да изисква много време и внимание. Това не означава обаче, че трябва да се отказваме от любимите си вкусотии, само защото нямаме време или желание да стоим на котлона с часове. Мързеливите печени хрупкави кюфтенца са пример за бърза, лесна и вкусна храна. В нашата адаптация, досадното продължително пържене е заменено с печене на фурна за десет минути. Освен това, така е и по-здравословно.

Готвар, рецепта - Печени хрупкави кюфтенца

Когато печените кюфтенца са по-малки

…по-лесно можем да ги направим хрупкави! Освен това се изпичат и по-лесно. За това ние сме почитатели на малките кюфтенца. Особено за партита и гости. Вижте и рецептата ни за бирени чеснови кюфтета с кашкавал.

Бирени чеснови кюфтета с кашкавал

Ако обичате да готвите с кайма, ние ви разбираме!

Каймата може да бъде едновременно основата на ястието или акцент, който помага на останалите вкусове да изпъкнат. Вдъхновете се от нашите рецепти с кайма, които са интересни, изобретателни и достъпни дори за начинаещи в кухнята:

Хрупкави рулца с кайма и зеленчуци.

Мусака със заливка от прясно мляко

Супа топчета от ориз и кайма

Мъфини от кайма с течен център

Пълнени тиквички с кайма и домати

Сочен телешки хамбургер с домашна майонеза

  1. Направа на трохи. В блендър слагаме франзелата и я смиламе на трохи. Ако нямате блендър, спокойно можете да нарежете франзелата, но е добре да се стараете да направите възможно най-ситни парченца. Хубаво е франзелата да бъде с твърда кора, така кюфтенцата ще станат по-хрупкави.
  2. Овкусяване на каймата. В купа смесваме всички продукти, включително и натрошената франзела, и месим 1-2 минути. Препоръчително е каймата да се остави да "почине" за около 20 минути, за да могат вкусовете да попият добре.
  3. Оформяне. Мързеливите кюфтенца се оформят с ръце. Каймата е достатъчно мазна от зехтина и не се нуждаем от намокряне на ръцете. Оформяме малки топчици, които слагаме в тава, върху хартия за печене.
  4. Печене. Печем на предварително загрята на 200 градуса фурна за около 10 минути.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*