Зеленчукова крем супа в купичка от хляб

Отнема общо
60 mins
Време на готвене
20 mins
Трудност
Средно
Порции
6 people
Вид
Супа
Рецепта от
От
1500 ml
Вода
20 ml
Зехтин
20 гр
Масло
5 гр
Сминдух
5 гр
Девисил
5 гр
Червен пипер
15 гр
Сол
100 ml
Сметана
2 броя
Морковa
150 гр
Целина
400 гр
Картофи
1 стръка
Праз лук
6 броя
Питки
Зеленчукова крем супа в купичка от хляб

Има как да превърнем “сериозната гозба” в парти храна. Предлагаме Ви един интересен подход за превръщане на традиционна супа от зеленчуци в атрактивен център на трапезата – наслада за окото и основен хранителен източник на Вашата парти трапеза. Рецепта за оригиналност – зеленчукова крем супа в купичка от хляб.

Забележка:

За да можем да презентираме в купа от хляб обаче, е важно да я пълним само с крем супа, а не с бульон, защото гъстотата е важен компонент. Иначе вътрешността ще разтопи хляба и ще се разтече.

продукти

Ето още свежи идеи за парти храна: Всяка гозба в умален вариант!

Печени хрупкави кюфтенца

Тарталети с портокалов крем и сос

Зеленчукова крем супа, царевична крем супа, за всеки по крем супа

Нали не си мислите. че ще ви оставим да си готвите само една единствена крем супа за всеки път? Разгледайте и другите ни рецепти, упражнете техниката, създайте свой любим вкус:

Крем супа от царевица и картофи

Крем супа от картофи с праз – Вишисоаз

Тиквена крем супа с крутони

Картофена крем супа, запечена с кашкавал

  1. Нарязване на зеленчуците. Белим целината. Измиваме добре всички останали зеленчуци. Режем на кубчета, с дебелина около един сантиметър.
    1665
  2. Задушаване на зеленчуците. Загряваме зехтина на дъното на тенджера на средно силен котлон. Добавяме нарязаните зеленчуци. Подправяме със солта и черния пипер. Бъркаме, докато зеленчуците се карамелизират. За около 4-5 минути.
    1663
  3. Варене. Добавяме студената вода към зеленчуците. Препоръчително е да ползваме по-малка тенджерка или касериолка, за да може водата да покрие всичките зеленчуци. Към водата добавяме и половината масло. Варим на средно силен котлон за около 40 минути.
    1662
  4. Пасиране. След като са се сварили зеленчуците е ред за пасирането. Пасираме супата, добавяме останалото масло и предварително загрятата сметана. Винаги, когато пасираме супа трябва да добавяме топла сметана, в противен случай супата ще се пресече.
    1666
  5. Оформяне на купичките. С нож изрязваме по дължина "калпачета" на питките. Калпачето трябва да е съвсем тънко , за да оставим възможно най-голяма купичка. От голямата част от хлебчето издълбаваме корито с лъжица. Така че хлябът да се оформи като купичка. Така изрязаните купички поръсваме с малко олио и запичаме в загрята на 190 градуса фурна. Около 5 минути са достатъчни, за да направим хлебчетата хрупкави и по-издръжливи.
    1664
  6. Презентиране на супата. Пълним супата в купичките. Ако няма да консумирате веднага, може да върнете капачетата от питките и да съхраните топлината. Така и супата ще попие в хлебчето и вкусът ще стане по-единен.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*