Портокалови макарони на фурна

Отнема общо
60 mins
Време на готвене
20 mins
Трудност
Средно
Порции
8 people
Вид
Десерт
Рецепта от
От
10 ml
Олио
10 гр
Сол
1 пакетче
Ванилия
6 броя
Яйца
600 гр
Захар
1 брой
Портокал
1000 ml
Прясно мляко
400 гр
Макарони
Портокалови макарони на фурна

Понякога добавянето на една единствена подправка дава нов по-добър вкус на класическо ястие. Следващото предложение е именно такова. Опитайте нашите портокалови макарони на фурна и сами се убедете в ексцентричността им.

Готвар, рецепта - Портокалови макарони на фурна

За рецептата можете да използвате каквито макарони обичате, без значение от размера или формата. Ако можете да си я оформите и направите у дома, разбира се вкусът ще е по-добър и резултатът по-успешен. Може да използвате нашата рецепта за тесто за домашна паста, която ще откриете тук.

Предложена рецепта:

Бърза бисквитена торта със заквасена сметана и ябълки

Макарони на фурна с портокали и супа от пъпеш

Вижте какво сме направили с рецептите за:

Равиоли с маскарпоне и ягоди

Пица с течен шоколад и ягоди

Студена крем супа от пъпеш и мед

Малинова супа с маскарпоне

  1. Варене на макароните. В тенджера с вряла и подсолена вода слагаме макароните. Варим според указанията на опаковката. Солта се слага, за да може да заври по-бързо водата. Не се притеснявайте, количеството сол е малко и няма да подсоли ястието. Внимаваме да не преварим макароните, защото след това те ще минат още една термична обработка и ще се разкашкат.
  2. Направа на заливката. В голяма купа слагаме захарта, настъргана кора на цял портокал, млякото, яйцата и ванилията. Когато рендосваме кора на цитруси, трябва да не стържем бялата ципа, защото тя ще вгорчи ястието. Бъркаме цялата смес, докато захарта се разтопи.
  3. Сглобяване на портокаловите макарони на фурна. В намаслена тава слагаме сварените макарони. Отгоре заливаме със сместа. Желателно е да намерим по-дълбока тава, защото сместа ще заври и има вероятност да изкипи.
  4. Печене. Печем в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 40 минути. Препоръчваме Ви да оставите макароните на фурна да се охладят преди да ги консумирате.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*