- Отнема общо
- 10 mins
- Време на готвене
- 5 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 5 people
- Вид
- Напитка
- Рецепта от
- От
- March 14, 2017
- 500 ml
- Ракия
- 2 шепи
- Борови иглички
Според нас еднообразието може да “вгорчи” послевкуса дори и на родната ракия, с която голяма част от българите са свикнали да даряват петъчните и съботните вечери. Искате ли да придадете малко по-различен аромат на традиционния спиртов алкохол, за да разнообразите както вкуса, така и изживяването след него? В процеса на експериментиране ще имате възможността да се запознаете и с някои от основните трикове при варене на алкохол! Ето това вече е неустоимо предложение за още по-ароматна ракия!
В тази рецепта за ароматна ракия с дъх на бор ще Ви разкрием изключително ефектен и интересен начин да добавите естествен боров аромат към спиртната си напитка, без изкуствени оцветители или консерванти. Трудно може да Ви опишем колко елегантен и изтънчен вкус има тази рецепта. Най-лесният начин да разберете е като си я приготвите сами.
Забележка:
За тази рецепта е хубаво да използвате по-неутрална на вкус и мирис ракия. Ако не разполагате с такава, водката е перфектният заместител.
Още две рецепти с аромат на бор
Домашен боров чай – здраве и дълголетие
- Загряване на ракията. За да извлечем по-лесно ароматите на боровите иглички, трябва да загреем ракията. Слагаме алкохола в студен чайник или касерола и загряваме на силен огън. Задължително, когато загряваме алкохол, съдът трябва да е добре затворен, за да не се изпарява алкохолът от него. Отстраняваме от котлона в момента, в който ракията заври.
- Попарване на игличките. Заливаме боровите иглички с врелия алкохол. Покриваме съда с капак или стреч фолио, за да се запари добре. Задължително е боровите иглички да бъдат целите покрити с течността, за да не се развалят.
- Сервиране. Така направен алкохолът може да се съхранява доста дълго време. Хубаво е да изчакате минимум 24 часа с боровите иглички, преди да консумирате напитката.
No comments yet, be the first to leave one!