Ароматна ракия с дъх на бор

Отнема общо
10 mins
Време на готвене
5 mins
Трудност
Лесно
Порции
5 people
Вид
Напитка
Рецепта от
От
500 ml
Ракия
2 шепи
Борови иглички
Ароматна ракия с дъх на бор

Според нас еднообразието може да “вгорчи” послевкуса дори и на родната ракия, с която голяма част от българите са свикнали да даряват петъчните и съботните вечери. Искате ли да придадете малко по-различен аромат на традиционния спиртов алкохол, за да разнообразите както вкуса, така и изживяването след него? В процеса на експериментиране ще имате възможността да се запознаете и с някои от основните трикове при варене на алкохол! Ето това вече е неустоимо предложение за още по-ароматна ракия!

В тази рецепта за ароматна ракия с дъх на бор ще Ви разкрием изключително ефектен и интересен начин да добавите естествен боров аромат към спиртната си напитка, без изкуствени оцветители или консерванти. Трудно може да Ви опишем колко елегантен и изтънчен вкус има тази рецепта. Най-лесният начин да разберете е като си я приготвите сами.

Забележка:

За тази рецепта е хубаво да използвате по-неутрална на вкус и мирис ракия. Ако не разполагате с такава, водката е перфектният заместител.

Още две рецепти с аромат на бор

Домашен боров чай – здраве и дълголетие

Пилешко месо с борови шишчета

Домашен барман: Уиски със сода и домашни трикове

 

  1. Загряване на ракията. За да извлечем по-лесно ароматите на боровите иглички, трябва да загреем ракията. Слагаме алкохола в студен чайник или касерола и загряваме на силен огън. Задължително, когато загряваме алкохол, съдът трябва да е добре затворен, за да не се изпарява алкохолът от него. Отстраняваме от котлона в момента, в който ракията заври.
    1985
  2. Попарване на игличките. Заливаме боровите иглички с врелия алкохол. Покриваме съда с капак или стреч фолио, за да се запари добре. Задължително е боровите иглички да бъдат целите покрити с течността, за да не се развалят.
    1986
  3. Сервиране. Така направен алкохолът може да се съхранява доста дълго време. Хубаво е да изчакате минимум 24 часа с боровите иглички, преди да консумирате напитката.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*