Домашен боров чай – здраве и дълголетие

Отнема общо
40 mins
Време на готвене
5 mins
Трудност
Лесно
Порции
4 people
Вид
Напитка
Рецепта от
От
2 шепи
Борови иглички
1 литър
Вода
Домашен боров чай – здраве и дълголетие

Най-лесният, приятен, здравословен и евтин начин да приемаме важни витамини е чрез храната и напитките. Ние не се сещаме за по-хубав начин да си набавим така важните витамини А, С, К, желязо, фосфор, дъбилни вещества, смолисти вещества, флавоноиди и 17 вида аминокиселини с друго, освен домашно направен боров чай.

В народната медицина

Използването му е широко разпространено, боровият чай е изключително полезен при задух, болести на дробовете, настинка и много други. Най-хубавото в тази рецепта е, че всички продукти в нея са безплатни – нуждаете се само от борови иглички и вода. Нашият съвет е да не купувате скъпи чайове от магазините. Въпреки че носят етикета свръхполезно. Отидете на разходка в близкия парк или гора и си направете неустоим домашен боров чай и гарантирайте здраве на себе си и на семейството си.

продукти Домашен боров чай - здраве и дълголетие

И понеже борът става не само за чай…

Опитайте да инкорпорирате боровите иглички и клонки и в по-нестандартни рецепти. Най-големият плюс на домашната кухня е, че позволява директно продуктите да идват от природата и да достигат на трапезата ви. Ние сме изпробвали рецепти за:

Ароматна ракия с дъх на бор

Пилешки шишчета с борови клонки

Домашно греяно вино с карамел и подправки

  1. Отделяне на игличките от клоните. Желателно е да отделим клоните от боровите иглички. Това се прави главно поради факта, че в дървесината има известно количество смола, която ще полепне по съда и трудно се отмива. Най- лесният начин за отделянето на игличките е с ръка. Хващаме ги и издърпваме в противоположна на растежа посока.
  2. Варене. Слагаме игличките в малка тенджерка или касерола. Заливаме с водата. Нужно е водата да залее всички иглички. Затваряме тенджерата с капак и оставяме водата да заври. Когато това се случи, спираме котлона и оставяме чая да се запари за 20-30 минути. Пожелание може да добавите захар или мед. В някои народни рецепти, запарката се прави за 8 часа - в този случай обаче той е много силен и горчив. Оставяме на Вас да изберете как предпочитате да го консумирате.
    1873

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*