Чеснова майонеза от варени яйца

Отнема общо
5 mins
Време на готвене
1 mins
Трудност
Лесно
Порции
2 people
Вид
Сос
Рецепта от
От
4 броя
Яйца
50 ml
Олио
50 ml
Вода
1 скилидка
Чесън
1 стрък
Копър
1 брой
Лимон
3 щипки
Сол
2 щипки
Червен пипер
Чеснова майонеза от варени яйца

Чудите се какво да правите останалите яйца от Великден? Какво ще кажете за бърза, лесна чеснова майонеза от варени яйца. Тази майонеза може да намери почти неизчерпаема употреба в кухнята. Тя става за сос за салата, в сандвичи, дип за всички видове снакс (чипсове, дорито, солети, гризини) или просто намазана на препечена филийка. Как ще я използвате зависи само от Вас и Вашето въображение. А най-хубавото е, че цялата рецепта отнема общо 2 минути и се състои само от една стъпка.

Чеснова майонеза от варени яйца

Майонеза – Балсамова майонеза за две минути

Домашна млечна майонеза без яйца

Майонезен сос

В никакъв случай не изхвърляйте останалите след Великден обилни количества храна!

Имаме и друга идея за оползотворяване на останалите излишни яйца след Великден. Приготвянето й отнема по-малко от 5 минути, а трайността на яйцата се увеличава с няколко седмици – мариновани яйца с копър и чесън.

Ако се чудите как да разнообразите десертите си, като все пак оползотворите и останалите Великднески козунаци, вижте интересната ни рецепта за сладкиш с козунаци.

  1. Направа на майонезата. Нарязваме чесъна и копъра на едро. Слагаме обелените яйца, изстискания лимон и всички останали продукти на едно място. С помощта на блендър или пасатор пасираме за около 1 минута. Целта е да се получи сос без бучки.
    2245

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*