Чудите се какво да правите останалите яйца от Великден? Какво ще кажете за бърза, лесна чеснова майонеза от варени яйца. Тази майонеза може да намери почти неизчерпаема употреба в кухнята. Тя става за сос за салата, в сандвичи, дип за всички видове снакс (чипсове, дорито, солети, гризини) или просто намазана на препечена филийка. Как ще я използвате зависи само от Вас и Вашето въображение. А най-хубавото е, че цялата рецепта отнема общо 2 минути и се състои само от една стъпка.
В никакъв случай не изхвърляйте останалите след Великден обилни количества храна!
Имаме и друга идея за оползотворяване на останалите излишни яйца след Великден. Приготвянето й отнема по-малко от 5 минути, а трайността на яйцата се увеличава с няколко седмици – мариновани яйца с копър и чесън.
Ако се чудите как да разнообразите десертите си, като все пак оползотворите и останалите Великднески козунаци, вижте интересната ни рецепта за сладкиш с козунаци.
- Направа на майонезата. Нарязваме чесъна и копъра на едро. Слагаме обелените яйца, изстискания лимон и всички останали продукти на едно място. С помощта на блендър или пасатор пасираме за около 1 минута. Целта е да се получи сос без бучки.
No comments yet, be the first to leave one!