Домашна млечна майонеза без яйца

Отнема общо
1 mins
Време на готвене
1 mins
Трудност
Лесно
Порции
5 people
Вид
Сос
Рецепта от
От
60 ml
Прясно мляко
180 ml
Олио
1 с. л.
Оцет
1 ч. л.
Сол
1 ч. л.
Черен пипер
1 стрък
Пресен лук
Домашна млечна майонеза без яйца

Ключовите думи при рецептата за домашна млечна майонеза без яйца са “домашна” и “без яйца”. Така майонезата е по-вкусна и по-безопасна за нашето здраве. Ето защо: има два основни проблема при консумацията на майонеза.

Първо

Купената майонеза от търговската мрежа често е с много съмнителни качество и съставки. Повечето от тези майонези издържат със седмици в хладилника и вкусът и качеството им не се променя, което е атестат за наличието на много консерванти и изкуствени заместители.

Второ

Домашно направената майонеза, спрямо традиционните рецепти за класическа майонеза, съдържа сурови яйца. Когато приготвяме такава майонеза, яйцата се обработват термично, като се загряват при бъркането с миксер или пасатор, както и при взаимодействието си със солта и оцета. Това е процесът, който фактически убива микробите и прави суровите яйца годни за консумация.

Въпреки това има минимален риск от стомашно натравяне при консумацията на домашна майонеза с яйца, особено ако яйцата не са пресни. Ето защо решихме да Ви покажем компромисен вариант – домашна млечна майонеза без яйца. Така хем ще сме сигурни в състава на майонезата, хем няма да се притесняваме, че тя може да навреди на нашето здраве. Освен това е готова буквално за 1 минута.

Забележка:

Препоръчваме Ви да използвате домашно прясно мляко. То е по-маслено, което позволява плътността и вкусът на майонезата да станат значително по-добри. Ако нямате домашно, не се притеснявайте и с купено от магазина става.

Домашна млечна майонеза без яйца

Млечната майонеза без яйца

Може да използвате като дресинг в различни салати, или като средство да подчертаете вкуса на домашните си бургери. Може да опитате да я съчетаете с:

лесни хамбургери

хамбургери с ягодово-горчичен свински бут

пилешки хамбургери с пилешки чипс

сочен телешки хамбургер

Ако искате да станете майстор на всички техники и разновидности за приготвяне на майонеза, упражнете се със следните рецепти:

нашата балсамова майонеза за две минути, като видите рецептата от тук.

или чеснова майонеза от варени яйца, с рецептата, която ще намерите тук.

Домашен майонезен сос, с рецепта, която можете да видите тук

  1. Направа на майонезата. В каничката на пасатора изсипваме всички съставки, освен пресния лук. Ако нямате каничка, можете да използвате буркан, халба или по-широка чаша. Пускаме пасатора и разбиваме сместа добре за около 1 минута.
    2029
  2. Довършване на майонезата. Накълцваме лука на ситно и прибавяме към готовата майонеза. Разбъркваме добре. Можете да замените лука с друга прясна подправка по Ваш избор.
    2032

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*