Майонезен сос

Отнема общо
1 mins
Време на готвене
1 mins
Трудност
Лесно
Порции
1 people
Вид
Сос
Рецепта от
От
1 брой
Яйце
150 ml
Олио
10 гр
Горчица
20 ml
Соев сос
10 ml
Ябълков оцет
Майонезен сос

Повечето купени сосове съдържат редица консерванти, оцветители и подобрители. За да си направите вкусен домашен майонезен сос, имате нужда само от пасатор и една много важна съставка, която всеки готвач трябва да притежава – въображение.

Готвар, рецепта - Майонезен сос

С този сос овкусихме нашите вкусни домашни гръцки дюнери (сувлаки):

Сувлаки с вратни пържоли

Ако искате да станете майстор на всички техники и разновидности за приготвяне на майонеза и майонезен сос, упражнете се със следните рецепти:

нашата балсамова майонеза за две минути, като видите рецептата от тук.

или чеснова майонеза от варени яйца, с рецептата, която ще намерите тук.

Домашна млечна майонеза без яйца, с рецепта, която можете да видите тук

  1. Направа на соса. В кана за пасатор слагаме всички продукти. Ако нямате кана за пасатор, може да използвате буркан с по-широко гърло или халба за бира. Слагаме пасатора на дъното на каната и го включваме на пълни обороти. Държим на дъното около 20 секунди, след което бавно го издърпваме нагоре. Повтаряме процедурата. След около 40-50 секунди ще имате вкусен, интересен и различен майонезен сос.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*