- Отнема общо
- 65 mins
- Време на готвене
- 10 mins
- Трудност
- Средно
- Порции
- 5 people
- Вид
- Хляб
- Рецепта от
- От
- September 16, 2016
- 200 гр
- Брашно (тип 500)
- 200 гр
- Кашкавал
- 70 гр
- Масло
- 1 пакетче
- Бакпулвер
- 4 броя
- Яйца
- 40 ml
- Прясно мляко
- 1 щипка
- Сол
- 1 щипка
- Черен пипер
- 20 ml
- Олио
В този случай дори няма нужда от представяне. Традиционно в българската кухня винаги е имало и винаги ще има място за вкусни тестени изделия, с които да превърнем почивните дни в домашен празник и да запазим духа на семейното хранене. Когато цялото семейство се събира на закуска, за да започне деня със силно хранене или на следобедна раздумка с приятели около ухаещо домашно кулинарно удоволствие. Предлагаме Ви олицетворението на сплотеност с рецептата за благоуханен кашкавалник – тутманик с кашкавал. Дори дългогодишните домакини ще останат впечатлени и няма да имат нито една забележка.
Други сходни рецепти за вкусни и лесни питки, с които да заменим хляба или нашия кашкавалник – тутманик с кашкавал на трапезата:
- Подготовка на продуктите. Разтопяваме маслото като най-лесният начин е в микровълновата фурна. Пускаме на програма за размразяване за около 1 минута, след това на максимална мощност за около 30 секунди. Настъргваме кашкавала.
- Направа на тестото. В купа разбиваме 3 яйца и 1 белтък, 1 жълтък оставяме настрани. Добавяме щипка сол, която ще помогне при разбиването на яйцата. Докато разбиваме яйцата, добавяме прясното мляко и маслото при тях. На този етап е хубаво да сменим приставките на миксера с такива за тесто. Ако не разполагате с посочените, продължете на ръка, защото има опасност да претоварим миксера. Последователно добавяме около 150 гр. кашкавал, пресятото брашно с бакпулвера и червения пипер. Бъркаме, докато тестото не поеме цялото брашно. Прехвърляме тестото в намаслена с олио тава и го оставяме да "почине" около 20 минути.
- Подготовка за печене. Мажем тестото с разбития жълтък. Върху тестото поръсваме с останалия настърган кашкавал.
- Печене. Печем кашкавалника на предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30-35 минути или до чиста клечка.
No comments yet, be the first to leave one!