Кашкавалник – тутманик с кашкавал

Отнема общо
65 mins
Време на готвене
10 mins
Трудност
Средно
Порции
5 people
Вид
Хляб
Рецепта от
От
200 гр
Брашно (тип 500)
200 гр
Кашкавал
70 гр
Масло
1 пакетче
Бакпулвер
4 броя
Яйца
40 ml
Прясно мляко
1 щипка
Сол
1 щипка
Черен пипер
20 ml
Олио
Кашкавалник – тутманик с кашкавал

В този случай дори няма нужда от представяне. Традиционно в българската кухня винаги е имало и винаги ще има място за вкусни тестени изделия, с които да превърнем почивните дни в домашен празник и да запазим духа на семейното хранене. Когато цялото семейство се събира на закуска, за да започне деня със силно хранене или на следобедна раздумка с приятели около ухаещо домашно кулинарно удоволствие. Предлагаме Ви олицетворението на сплотеност с рецептата за благоуханен кашкавалник – тутманик с кашкавал. Дори дългогодишните домакини ще останат впечатлени и няма да имат нито една забележка.

продукти Готвар, рецепта, рецепти, готвене, продукти - тутманик с кашкавал

Други сходни рецепти за вкусни и лесни питки, с които да заменим хляба или нашия кашкавалник – тутманик с кашкавал на трапезата:

Тутманик със сода и кисело мляко

Содена питка без втасване

Пърленка с два набухвателя

Пълнозърнеста пърленка

Хляб по рецепта отпреди 50 години

  1. Подготовка на продуктите. Разтопяваме маслото като най-лесният начин е в микровълновата фурна. Пускаме на програма за размразяване за около 1 минута, след това на максимална мощност за около 30 секунди. Настъргваме кашкавала.
  2. Направа на тестото. В купа разбиваме 3 яйца и 1 белтък, 1 жълтък оставяме настрани. Добавяме щипка сол, която ще помогне при разбиването на яйцата. Докато разбиваме яйцата, добавяме прясното мляко и маслото при тях. На този етап е хубаво да сменим приставките на миксера с такива за тесто. Ако не разполагате с посочените, продължете на ръка, защото има опасност да претоварим миксера. Последователно добавяме около 150 гр. кашкавал, пресятото брашно с бакпулвера и червения пипер. Бъркаме, докато тестото не поеме цялото брашно. Прехвърляме тестото в намаслена с олио тава и го оставяме да "почине" около 20 минути.
  3. Подготовка за печене. Мажем тестото с разбития жълтък. Върху тестото поръсваме с останалия настърган кашкавал.
  4. Печене. Печем кашкавалника на предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30-35 минути или до чиста клечка.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*