Лесно тесто за пица

Отнема общо
35 mins
Трудност
Лесно
Вид
Основно
Рецепта от
От
200 гр
Брашно (тип 500)
100 ml
Топла вода
7 гр
Суха мая
1 с. л.
Зехтин
1 щипка
Сол
1 щипка
Захар
Лесно тесто за пица

Лесно тесто за пица. Тестото е един от най-важните елементи за хубава пица. В тази рецепта ще Ви покажем как да го приготвите за отрицателно време, получавайки чудесна основа за тестени продукти.

Повечето хора предпочитат да купят готово тесто от магазините, а не да приготвят прясно. Ние Ви съветваме да го направите в домашни условия, уверяваме Ви, че вкусът си заслужава.

С нашето лесно тесто за пица тестото направихме пица с бекон и сирена. Може да видите рецептата тук.

Готвар - Лесно тесто за пица

Предлагаме Ви да си сготвите и нашата вкусна пица “Готвар”:

Пица “Готвар”

За перфектната домашна пица

Трябва да се обърне внимание на всички съставки и продукти. С рецептата за лесно тесто за пица си гарантирате, че най-важният и основен продукт е пухкав, свеж и с високо домашно качество.

Но, за да зарадвате семейството си още повече, може да приготвите и домашен доматен сос. Ние ви предлагаме да опитате нашата рецепта за лесен доматен сос. Отнема само 15 минути, но качеството на пицата се увеличава стократно!

 

  1. Пресяване на брашното. Чрез пресяването повече въздух навлиза в тестото, правейки го леко и пухкаво. Ако нямате време или сито за брашно, не се притеснявайте, може да изпуснете тази стъпка, не е фатално за крайния резултат.
  2. Месене на тестото. От брашното правим кладенче и слагаме вътре всички продукти. Месим, докато се получи сравнително меко тесто, което да не лепне. След това завиваме тестото с кърпа или с фолио за свежо съхранение и оставяме да втаса. Най-лесният и бърз начин за това е да пуснем фурната на максимално високи градуси за 20 секунди и след това да открехнем вратичката. Оставяме тестото там за 30 минути.
  3. Разточване. След това размесваме тестото още една минута на набрашнен плот. Важно е да не се натиска прекалено силно, както и да не се меси много време, защото ще стане твърдо. Всички ние знаем, че тестото за пица трябва да е леко и въздушно. След това го разточваме. Най-сръчният и практичен начин е с ръце - леко притискаме тестото в центъра и разтягаме към краищата. Важно е да не забравяме, че хубавата пица има неправилна форма – не си играйте да правите идеален кръг.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*