Пица “Готвар”

Отнема общо
45 mins
Време на готвене
35 mins
Трудност
Лесно
Порции
8 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
600 гр
Тесто
200 гр
Доматен сос
200 гр
Маслини тип стафида
100 гр
Бяло сирене
200 гр
Моцарела
150 гр
Кашкавал
50 ml
Зехтин
3 щипки
Риган
Пица “Готвар”

Пицата традиционно се свързва с тънкото италианско тесто, хрупкавата коричка и аромата на прясно препечено сирене, на фона на гондолиери и карнавални маски. Но всички по света обичат пица!

Ние от “Готвар” обаче предпочитаме миризмата на дебело пухкаво тесто и домашен уют.

За това сме си позволили да модифицираме разбирането си за перфектната пица и да я направим лесна и удобна за приготвяне вкъщи. Количествата, които предлагаме са съобразени, така че нашата пица да стане любимата Ви парти храна, с която да впечатлите всички свои приятели и дори да я приготвяте заедно. Съставките са непретенциозни и се харесват на всеки вкус.

готвар - пица готвар

Винаги, когато правим пица

Се опитваме да използваме колкото се може повече домашни съставки. По този начин, дори и силно въглехидратното сухо ястие ще стане възможно най-полезно. Колкото може, толкова. Все пак свежите съставки и домашната кухня са пътят към дълголетието. Ето първите две стъпки, които да инкорпорирате в рецептата ни за пица с бекон и сирена:

Тук може да видите бърза и лесна рецепта за тесто.

Тук може да видите бърза и лесна рецепта за доматен сос. 

Ако искате да усетите истинския вкус на пухкаво тесто и богата на продукти пица, вижте другите ни рецепти:

Пица с бекон и сирена

Пица на тиган

Пица  с шоколад и ягоди

  1. Разстелете тестото върху набрашнена повърхност. Изберете голяма тава като я подмажете със зехтин (може и олио), за да не залепне тестото при поставяне. Можете да използвате различни количества тесто, в зависимост от предпочитанията си. Ние използваме много, за да направим пицата пухкава и дебела, а хрупкавината на коричката ще постигнем със зехтин накрая. Можете да използвате купено от магазин тесто или за още по- добър резултат да си го приготвите сами. Когато разстилате тестото в тавата, внимавайте да е равномерно, за да не останат сурови части. Можете да използвате точилка или да го дърпате с ръце. Ако тестото е прясно и добре втасало, няма да имате никакви проблеми.
  2. Покрийте обилно тестото с доматен сос. Него също можете да закупите от магазина, или да приготвите сами в домашни условия. Както може да предположите, ние препоръчваме втория вариант. Количеството на доматения сос, което сме посочили, отговаря за дебело тесто. Ако предпочитате тънко, трябва задължително да намалите количеството доматен сос, за да не се разтече и да разкашка тестото при печене. Ако запазите количеството на останалите съставки, не би имало толкова неприятни последици. Въпреки това не забравяйте, щедростта с доматения сос е ключова за вкуса на пицата.
  3. Обезкостете маслините и ги подредете върху пицата.
  4. Настържете сирената върху пицата. Започнете с бялото сирене, след което моцарелата и накрая кашкавалът. Така моцарелата ще балансира силния вкус на бялото сирене, а кашкавалът ще придаде коричка при печенето.
  5. Поръсете обилно с риган. Ние смятаме, че риганът подхожда най-много на вкусовете на маслините и сирената, а и е традиционна за пиците съставка. Ако обаче желаете, може да добавите и други подправки, защото трудно ще намерите такава, която да дебалансира ароматите.
  6. Ако желаете, може да залеете допълнително с малко зехтин. Той ще подсили естествения вкус на маслините, а ако по краищата на пицата е останало недобре покрито тесто, с малко зехтин, то ще стане хрупкаво и ароматно, уравновесявайки наситените вкусове на сирената.
  7. Печете на загрята на 180 градуса фурна, за около 35 минути. Ще познаете готовата пица по невероятния аромат, добре запечените сирена и леко покафевялата долна част на пицата. Оставете да изстине и я сервирайте с домати или друга свежа салата.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*