Пица с бекон и сирена

Отнема общо
30 mins
Трудност
Лесно
Порции
2 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
200 гр
Тесто за пица
50 гр
Бекон
50 гр
Моцарела
50 гр
Кашкавал
1 брой
Домат
30 гр
Доматен сос
Пица с бекон и сирена

Съществуват хиляди видове пица – от сложни и засукани, до такива само с домати. В тази рецепта сме избрали да Ви покажем вкусна и лесна пица с бекон и сирена.

Винаги, когато правим пица

Се опитваме да използваме колкото се може повече домашни съставки. По този начин, дори и силно въглехидратното сухо ястие ще стане възможно най-полезно. Колкото може, толкова. Все пак свежите съставки и домашната кухня са пътят към дълголетието. Ето първите две стъпки, които да инкорпорирате в рецептата ни за пица с бекон и сирена:

Тук може да видите бърза и лесна рецепта за тесто.

Тук може да видите бърза и лесна рецепта за доматен сос. 

 Готвар, рецепта - Пица с бекон и сирена, продукти

Не само пица с бекон и сирена

Ако искате да усетите истинския вкус на пухкаво тесто и богата на продукти пица, вижте другите ни рецепти:

Пица Готвар

Пица на тиган

Пица с шоколад и ягоди

Яйца на очи с бекон, царевица и печени филийки

  1. Разточване на тестото. Най-лесният начин за разточване на пица е с ръце. Взимаме тестото, оформяме топка и в центъра му натискаме с длан. След това с двете ръце притискаме средата на тестото и с леки движения издърпваме към краищата. Хубаво е то да се разточва на леко набрашнена повърхност. Много хора правят грешката да разточват тестото направо в тавата, но не забравяйте, че тя трябва да се намазни леко, за да не залепне при печене. Така тестото става хлъзгаво и когато го разточват, то се връща. Важно е да споменем, че хубавата пица е с неправилна форма, т.е. не се старайте да я правите идеално кръгла.
  2. Подготовка на останалите продукти. Режем бекона на малки кубчета, сиренето моцарела накъсваме на дребно (може и да го нарежете, но така е по-лесно). Настъргваме кашкавал и нарязваме домата на тънки шайби.
  3. Сглобяване на пицата. Намазваме тестото с доматения сос. Най-лесно това се прави с опакото на черпак. Слагаме малко смес в средата и с въртеливи движения го разнасяме, точно както хората, които правят палачинки на морето. След това добавяме бекон, моцарела, кашкавал и нарязаните домати. За да стане хрупкава пицата е важно продуктите върху нея да не вземат превес над теглото на тестото.
  4. Печене. Печем пицата на 250 градуса за 20 минути. Съветваме Ви първите 10 минути тя да е на дъното на фурната, а след това да я сложим в средата.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*