Яйца на очи с бекон, царевица и печени филийки

Отнема общо
20 mins
Време на готвене
10 mins
Трудност
Средно
Порции
1 people
Вид
Закуска
Рецепта от
От
2 броя
Яйца
4 слайса
Бекон
100 гр
Царевица-консерва
20 гр
Масло
2 филии
Хляб
Яйца на очи с бекон, царевица и печени филийки

Яйца на очи с бекон, царевица и печени филийки – това е мечтаният герой на всяка пищна закуска!

Сигурно всички сте чували народната мъдрост, че няма по-важно ядене от закуската. И както повечето сентенции, така и тази има своето логично обяснение. Тъй като закуската е първото хранене, организмът ни се нуждае от най-много хранителни вещества за свежо начало на деня. От една страна, не сме се хранили от повече от 8 часа, За това и самите ние изпитваме най-голям глад сутрин. От друга страна, имаме достатъчно време през останалата част от деня да изразходим поетите калории.

Денят се познава по закуската!

Ето защо освен най-важното хранене, закуската трябва да бъде и най-обилното и най-засищащото хранене за деня. Ние Ви предлагаме да изберете класическо и много вкусно ястие за закуска – яйца на очи с бекон, царевица и печени филийки. Така ще дадем на организма си полезните вещества, от които има нужда. На първо място протеини, които ще ни изпълнят с енергия малко след поемането им. И на второ –  въглехидрати, които равномерно ще ни осигуряват енергия през останалата част на деня.

Яйца на очи с бекон, царевица и печени филийки

Сладка баница

Ако любимата ви част от деня е късната и обилна закуска,

…Тогава сте попаднали на точното място. Ние от Готвар нямаме търпение да настъпи събота и да посветим по-голямата част от деня си на свещения ритуал по брънч!

За почитателите на пържени яйца под най-разнообразни форми препоръчваме също и яйца по панагюрскифритата с кайма и карамелизиран лук и яйце във филийка.

За любителите на традиционните за българския вкус тестени и изключително вкусни сладки закуски, предлагаме още няколко рецепти.

ароматни пържени филийки с прясно мляко,

пухкави мекици с течен шоколад,

класически френски палачинки на Джулия Чайлд

пържени филийки с череши и праскова.

 

  1. Запържване на бекона. Слагаме слайсовете бекон в сух тиган на средно силен котлон. Пържим добре от двете страни по около 1-2 минути от страна или докато беконът стане хрупкав. Изваждаме го и го оставяме върху кухненска хартия.
    2166
  2. Приготвяне на яйцата. Намаляваме котлона на слаб. Чукваме яйцата в същия тиган, в който се е пържил беконът. Така мазнината, която се е отделила от бекона, ще овкуси и осоли яйцата. Покриваме тигана с капак и пържим яйцата на бавен огън - за около 2-3 минути за рохки яйца. Ако искате по-твърд жълтък, е необходимо да запържите яйцата и от двете страни за около 2 минути от страна.
    2161
  3. Запичане на хляба. Можем да запечем хляба по много начини - на тостер, фурна, скаричка или в самия тиган. Ние предпочетхоме да не губим от ароматите в тигана, за това след като запекохме бекона и яйцата, накрая в същия тиган запекохме и хляба. Хлябът се пече на силен котлон за около 1 минута от страна. За да изглежда по-добре ястието, можем да нарежем филийките по по- нестандартен начин.
    2165
  4. Задушаване на царевицата. Изсипваме отцедената царевица в малко тиганче, добавяме маслото и го изчакваме да се разтопи. След това изключваме котлона и разбъркваме енергично, докато царевицата поеме цялото масло.
    2164

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*