Мъфини от кайма с течен център

Отнема общо
40 mins
Време на готвене
25 mins
Трудност
Средно
Порции
3 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
500 гр
Кайма
100 гр
Гъби
1 глава
Кромид лук
100 гр
Кашкавал
5 броя
Яйца
5 щипки
Сол
3 щипки
Чубрица
3 щипки
Червен пушен пипер
3 щипки
Чили пипер
50 ml
Олио
Мъфини от кайма с течен център

Искате да разнообразите малко ястията, които консумирате, но да се придържате към познати и любими продукти? Ние Ви предлагаме да си направите мъфини от кайма с течен център. Опитайте различна рецепта с гарантиран вкус, подходяща за всеки час от деня.

Готвар, рецепта - Мъфини от кайма с течен център

Мъфини от кайма?

Идеята произтича от желанието да хапнем нещо месно, без обаче да се затрудняваме в кухнята особено. Тук имаме предвид не само, че кулинарната техника, която сме използвали не е особено сложна. Но и че процесите по разчистване и подреждане в последствие са съкратени до минимум.

От една страна нашите мъфини от кайма са някак по-съвременни братовчеди на кюфтенцата от кайма. Защото всички продукти са идентични. Но в този случай просто смесени на едно място и изпечени във фурната.

От друга страна се лишаваме от пърженето. Което е малко досадно, времеемко и не особено здравословно. А ако разполагате с хартиени обвивки за мъфини – тогава и тавата няма да изисква усърдно миене.

Трябва само да се приготвите да впечатлите!

Пълнено руло с кашкавал и гъби

Тук може да видите и най-любимите ни рецепти с кайма:

Мусака със заливка от прясно мляко

Гурманска плескавица

Печени хрупкави кюфтенца

 

 

  1. Омесване на каймата. В каймата слагаме две щипки сол и чили пипера, наливаме и една с.л олио и омесваме добре. Оставяме настрана каймата да поеме вкусовете на подправките.
  2. Направа на плънката. В тиган с две с.л олио запържваме лука, нарязан на ситно. Запържваме на среден огън около 1 минута. Добавяме гъбите, които също трябва да бъдат нарязани на ситно. Запържваме всичко за около 2-3 минути и преди да отстраним от котлона добавяме всички подправки.
  3. Оформяне на мъфините. В намазнени купички за мъфини се слага топче кайма и се разстила по дъното и стените на формичката. Дебелината на каймата по дъното и стените трябва да е по-малка от сантиметър, защото в противен случай няма да остане място за плънката. Не се опитваме да изхарчим цялата кайма, а оставяме такава, с която да захлупим мъфините.
  4. Пълнене. С помощта на лъжица, добавяме гъбите и лука в каймените чашки. Пълним около 1/3 от обема на чашките. След това чукваме в тях по едно яйце. Слагаме и малко настърган кашкавал. Накрая захлупваме всяка формичка с останалата кайма.
  5. Печене. Печем мъфините в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 25 минути.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*