- Отнема общо
- 40 mins
- Време на готвене
- 25 mins
- Трудност
- Средно
- Порции
- 3 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- August 14, 2016
- 500 гр
- Кайма
- 100 гр
- Гъби
- 1 глава
- Кромид лук
- 100 гр
- Кашкавал
- 5 броя
- Яйца
- 5 щипки
- Сол
- 3 щипки
- Чубрица
- 3 щипки
- Червен пушен пипер
- 3 щипки
- Чили пипер
- 50 ml
- Олио
Искате да разнообразите малко ястията, които консумирате, но да се придържате към познати и любими продукти? Ние Ви предлагаме да си направите мъфини от кайма с течен център. Опитайте различна рецепта с гарантиран вкус, подходяща за всеки час от деня.
Мъфини от кайма?
Идеята произтича от желанието да хапнем нещо месно, без обаче да се затрудняваме в кухнята особено. Тук имаме предвид не само, че кулинарната техника, която сме използвали не е особено сложна. Но и че процесите по разчистване и подреждане в последствие са съкратени до минимум.
От една страна нашите мъфини от кайма са някак по-съвременни братовчеди на кюфтенцата от кайма. Защото всички продукти са идентични. Но в този случай просто смесени на едно място и изпечени във фурната.
От друга страна се лишаваме от пърженето. Което е малко досадно, времеемко и не особено здравословно. А ако разполагате с хартиени обвивки за мъфини – тогава и тавата няма да изисква усърдно миене.
Трябва само да се приготвите да впечатлите!
Тук може да видите и най-любимите ни рецепти с кайма:
Мусака със заливка от прясно мляко
- Омесване на каймата. В каймата слагаме две щипки сол и чили пипера, наливаме и една с.л олио и омесваме добре. Оставяме настрана каймата да поеме вкусовете на подправките.
- Направа на плънката. В тиган с две с.л олио запържваме лука, нарязан на ситно. Запържваме на среден огън около 1 минута. Добавяме гъбите, които също трябва да бъдат нарязани на ситно. Запържваме всичко за около 2-3 минути и преди да отстраним от котлона добавяме всички подправки.
- Оформяне на мъфините. В намазнени купички за мъфини се слага топче кайма и се разстила по дъното и стените на формичката. Дебелината на каймата по дъното и стените трябва да е по-малка от сантиметър, защото в противен случай няма да остане място за плънката. Не се опитваме да изхарчим цялата кайма, а оставяме такава, с която да захлупим мъфините.
- Пълнене. С помощта на лъжица, добавяме гъбите и лука в каймените чашки. Пълним около 1/3 от обема на чашките. След това чукваме в тях по едно яйце. Слагаме и малко настърган кашкавал. Накрая захлупваме всяка формичка с останалата кайма.
- Печене. Печем мъфините в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 25 минути.
No comments yet, be the first to leave one!