- Отнема общо
- 1 mins
- Време на готвене
- 1 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 1 people
- Вид
- Сос
- Рецепта от
- От
- August 12, 2016
- 1 брой
- Яйце
- 150 ml
- Олио
- 10 гр
- Горчица
- 20 ml
- Соев сос
- 10 ml
- Ябълков оцет
Повечето купени сосове съдържат редица консерванти, оцветители и подобрители. За да си направите вкусен домашен майонезен сос, имате нужда само от пасатор и една много важна съставка, която всеки готвач трябва да притежава – въображение.
С този сос овкусихме нашите вкусни домашни гръцки дюнери (сувлаки):
Ако искате да станете майстор на всички техники и разновидности за приготвяне на майонеза и майонезен сос, упражнете се със следните рецепти:
нашата балсамова майонеза за две минути, като видите рецептата от тук.
или чеснова майонеза от варени яйца, с рецептата, която ще намерите тук.
Домашна млечна майонеза без яйца, с рецепта, която можете да видите тук
- Направа на соса. В кана за пасатор слагаме всички продукти. Ако нямате кана за пасатор, може да използвате буркан с по-широко гърло или халба за бира. Слагаме пасатора на дъното на каната и го включваме на пълни обороти. Държим на дъното около 20 секунди, след което бавно го издърпваме нагоре. Повтаряме процедурата. След около 40-50 секунди ще имате вкусен, интересен и различен майонезен сос.
No comments yet, be the first to leave one!