Маслено тесто за тарталети

Отнема общо
40 mins
Време на готвене
10 mins
Трудност
Средно
Порции
4 people
Вид
Хляб
Рецепта от
От
250 гр
Брашно (тип 500)
125 гр
Свинска мас
1 с. л.
Вода
1 щипка
Сол
Маслено тесто за тарталети

Масленото тесто е основа за направата на стотици солени и сладки ястия. Такива са почти всички видове плодови пайове и др. тарти и други. Реалното му използване в кулинарията е почти неизчерпаемо. Хубавото при него е, че се приготвя изключително бързо и лесно. Нашата рецепта за маслено тесто за тарталети е със свинска мас, но спокойно може да замените мазнината и да използвате масло – и в двата случая обаче мазнината трябва да е много студена.

маслено тесто тарталети рецепта готвар продукти

Ето какви тарталети направихме с това маслено тесто за тарталети:

Тарталети с портокалов крем и сос

За почитателите на домашно приготвените теста, не само за хляб и баница, опитайте рецептите ни за домашно точене и месене! Слагайте престилката и запретвайте ръкави!

Лесно тесто за пица

Тесто за домашни равиоли

  1. Пресяване на брашното. Пресяването на брашното е важна стъпка дори и за това тесто, което не се очаква да бухне. Брашното се пресява, за да влезе допълнително въздух в тестото. Така то става по-леко и ефирно.
    1692
  2. Замесване на тестото. При пресятото брашно добавяме маста и разтриваме добре, докато в брашното се образуват топчета. След това правим кладенче и слагаме водата, разбитото яйце и солта. Месим до получаването на меко и гладко тесто.
    1689
  3. Охлаждане. Преди да печем каквото и да е е хубаво тестото да стегне в хладилник за минимум 30 минути, за да не се разпадне при печене.
    1691

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*