- Отнема общо
- 35 mins
- Време на готвене
- 10 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 4 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- August 21, 2016
- 50 ml
- Зехтин
- 500 гр
- Кайма
- 1 брой
- Франзела
- 3 стръка
- Магданоз
- 4 щипки
- Сол
- 3 щипки
- Черен пипер
- 3 щипки
- Чубрица
- 3 щипки
- Червен пушен пипер
- 3 щипки
- Чили пипер
Понякога храната не трябва да изисква много време и внимание. Това не означава обаче, че трябва да се отказваме от любимите си вкусотии, само защото нямаме време или желание да стоим на котлона с часове. Мързеливите печени хрупкави кюфтенца са пример за бърза, лесна и вкусна храна. В нашата адаптация, досадното продължително пържене е заменено с печене на фурна за десет минути. Освен това, така е и по-здравословно.
Когато печените кюфтенца са по-малки
…по-лесно можем да ги направим хрупкави! Освен това се изпичат и по-лесно. За това ние сме почитатели на малките кюфтенца. Особено за партита и гости. Вижте и рецептата ни за бирени чеснови кюфтета с кашкавал.
Ако обичате да готвите с кайма, ние ви разбираме!
Каймата може да бъде едновременно основата на ястието или акцент, който помага на останалите вкусове да изпъкнат. Вдъхновете се от нашите рецепти с кайма, които са интересни, изобретателни и достъпни дори за начинаещи в кухнята:
Хрупкави рулца с кайма и зеленчуци.
Мусака със заливка от прясно мляко
Мъфини от кайма с течен център
- Направа на трохи. В блендър слагаме франзелата и я смиламе на трохи. Ако нямате блендър, спокойно можете да нарежете франзелата, но е добре да се стараете да направите възможно най-ситни парченца. Хубаво е франзелата да бъде с твърда кора, така кюфтенцата ще станат по-хрупкави.
- Овкусяване на каймата. В купа смесваме всички продукти, включително и натрошената франзела, и месим 1-2 минути. Препоръчително е каймата да се остави да "почине" за около 20 минути, за да могат вкусовете да попият добре.
- Оформяне. Мързеливите кюфтенца се оформят с ръце. Каймата е достатъчно мазна от зехтина и не се нуждаем от намокряне на ръцете. Оформяме малки топчици, които слагаме в тава, върху хартия за печене.
- Печене. Печем на предварително загрята на 200 градуса фурна за около 10 минути.
No comments yet, be the first to leave one!