- Отнема общо
- 60 mins
- Време на готвене
- 20 mins
- Трудност
- Средно
- Порции
- 8 people
- Вид
- Десерт
- Рецепта от
- От
- August 15, 2016
Понякога добавянето на една единствена подправка дава нов по-добър вкус на класическо ястие. Следващото предложение е именно такова. Опитайте нашите портокалови макарони на фурна и сами се убедете в ексцентричността им.
За рецептата можете да използвате каквито макарони обичате, без значение от размера или формата. Ако можете да си я оформите и направите у дома, разбира се вкусът ще е по-добър и резултатът по-успешен. Може да използвате нашата рецепта за тесто за домашна паста, която ще откриете тук.
Предложена рецепта:
Макарони на фурна с портокали и супа от пъпеш
Вижте какво сме направили с рецептите за:
- Варене на макароните. В тенджера с вряла и подсолена вода слагаме макароните. Варим според указанията на опаковката. Солта се слага, за да може да заври по-бързо водата. Не се притеснявайте, количеството сол е малко и няма да подсоли ястието. Внимаваме да не преварим макароните, защото след това те ще минат още една термична обработка и ще се разкашкат.
- Направа на заливката. В голяма купа слагаме захарта, настъргана кора на цял портокал, млякото, яйцата и ванилията. Когато рендосваме кора на цитруси, трябва да не стържем бялата ципа, защото тя ще вгорчи ястието. Бъркаме цялата смес, докато захарта се разтопи.
- Сглобяване на портокаловите макарони на фурна. В намаслена тава слагаме сварените макарони. Отгоре заливаме със сместа. Желателно е да намерим по-дълбока тава, защото сместа ще заври и има вероятност да изкипи.
- Печене. Печем в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 40 минути. Препоръчваме Ви да оставите макароните на фурна да се охладят преди да ги консумирате.
No comments yet, be the first to leave one!