- Отнема общо
- 15 mins
- Време на готвене
- 10 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 3 people
- Вид
- Предястие
- Рецепта от
- От
- July 18, 2016
Тази рецепта е изключително подходяща за парти храна. Сандвич с круша може и да Ви звучи странно, но поднесен с чаша хубаво вино, се превръща в идеално непретенциозно хапване.
Особено вкусно ще похапнете сандвич с круша, в компанията на благоуханно домашно греяно вино:
А ако небцето ви особено много харесва да открива лека сладост там, където не очаква, опитайте тези три рецепти. В тях меката сладост намира място там, където традицията не й повелява:
Зелеви сарми със стафиди и синьо сирене
Пълнена свинска плешка със сушени кайсии
А тук може да видите и предложенията ни за парти храна:
- Почистване на крушата. Режем крушата през средата, изчистваме семките и от нея нарязваме тънки лентички. Препоръчваме Ви да изберете хубаво узряла круша.
- Сглобяване на сандвичите. Мажем една филийка с майонеза, една - с горчица. На едната филийка слагаме резаните круша, на другата - слайс кашкавал. След това полагаме филиите една върху друга.
- Печене. Мажем сандвичите с масло от двете страни и печем във фурна на 180 градуса за около 5 минути. Препоръчително е сандвичите да не бъдат слагани в тава, а на решетката на фурната. Така те ще хванат равномерен загар от всички страни.
- Нарязване. След това нарязваме сандвичите по наше предпочитане. Може и да ги оставим цели. Препоръчително е след като се извадят от фурната, да не се ядат веднага, а да се изчака поне 10 минути, защото плънката им е ще бъде все още гореща. Разбира се, може да намалите пропорциите на тази рецепта и да изненадате семейството си с по-различен прочит на класическия сандвич.
No comments yet, be the first to leave one!