Сандвич с круша

Отнема общо
15 mins
Време на готвене
10 mins
Трудност
Лесно
Порции
3 people
Вид
Предястие
Рецепта от
От
16 филии
Хляб
1 брой
Сирене Ементал
100 гр
Майонеза
100 гр
Горчица
1 брой
Круша
20 гр
Масло
Сандвич с круша

Тази рецепта е изключително подходяща за парти храна. Сандвич с круша може и да Ви звучи странно, но поднесен с чаша хубаво вино, се превръща в идеално непретенциозно хапване.

Готвар - Сандвич с круша

Особено вкусно ще похапнете сандвич с круша, в компанията на благоуханно домашно греяно вино:

Домашно греяно вино с карамел и подправки

А ако небцето ви особено много харесва да открива лека сладост там, където не очаква, опитайте тези три рецепти. В тях меката сладост намира място там, където традицията не й повелява:

Тарт с козе сирене и ягоди

Зелеви сарми със стафиди и синьо сирене

Пълнена свинска плешка със сушени кайсии

А тук може да видите и предложенията ни за парти храна:

Пица с щоколад

Паниран лук – цвете със сос от горчица

  1. Почистване на крушата. Режем крушата през средата, изчистваме семките и от нея нарязваме тънки лентички. Препоръчваме Ви да изберете хубаво узряла круша.
  2. Сглобяване на сандвичите. Мажем една филийка с майонеза, една - с горчица. На едната филийка слагаме резаните круша, на другата - слайс кашкавал. След това полагаме филиите една върху друга.
  3. Печене. Мажем сандвичите с масло от двете страни и печем във фурна на 180 градуса за около 5 минути. Препоръчително е сандвичите да не бъдат слагани в тава, а на решетката на фурната. Така те ще хванат равномерен загар от всички страни.
  4. Нарязване. След това нарязваме сандвичите по наше предпочитане. Може и да ги оставим цели. Препоръчително е след като се извадят от фурната, да не се ядат веднага, а да се изчака поне 10 минути, защото плънката им е ще бъде все още гореща. Разбира се, може да намалите пропорциите на тази рецепта и да изненадате семейството си с по-различен прочит на класическия сандвич.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*