- Отнема общо
- 20 mins
- Време на готвене
- 5 mins
- Трудност
- Средно
- Порции
- 2 people
- Вид
- Салата
- Рецепта от
- От
- February 1, 2017
- 1 брой
- Зелена ябълка
- 4 броя
- Чери домати
- 1 глава
- Цвекло
- 1 глава
- Китайско зеле
- 2 броя
- Пилешки гърди
- 3 броя
- Репички
- 1 брой
- Морков
- 20 гр
- Джинджифил
- 3 щипки
- Сол
- 1 щипка
- Черен пипер
- 40 ml
- Зехтин
- 20 ml
- Балсамов оцет
Опитайте рецептата за свежа зимна салата с пилешко месо и се уверете сами колко е хубава и полезна комбинацията на плодове, кореноплодни, зеленчуци и приготвено по най-диетичния и вкусен начин пилешко месо.
Най-важното правило, когато правим салати е продуктите в нея да бъдат сезонни и качествени.
Въпреки че зимата няма изобилието на пролетно-летните зеленчуци, тя предлага също толкова полезни и вкусни предложения. Ако залагате на кореноплодните, няма да сбъркате. По този начин си гарантирате вкусна салата и внасяте на трапезата си нестандартни продукти. Освен че разнообразяват и освежават, кореноплодните осигуряват също такова количество от витамини и свежест. Така може да се приучим да намираме място за тях и на лятната трапеза.
Още няколко разновидности на витаминозната стойност на нашата зимна салата с пилешко
Зимна салата с леща, кореноплодни и ябълка
Салата с чушки и мус от сирена
- Печене на пилешкото. Режем пилешкото месо така, че от всяко парче да излязат по три продълговати лентички. Слагаме филенцата върху хартия за печене и печем в предварително загрята до 200 градуса фурна за 13-15 минути. След като се опекат, поръсваме с щипка черен пипер.
- Направа на дресинга. Едно от най-важните елементи в приготвянето на салата е овкусяването. Ето защо е от изключително значение да направим вкусен дресинг (и лесен, разбира се). В бурканче наливаме балсамовия оцет, зехтина и солта. Затваряме бурканчето и го разтърсваме енергично. Целта е да се получи хомогенен сос.
- Нарязване на зеленчуците. Тъй като кореноплодните са доста твърди, а в салатата е хубаво те да са нарязани на много тънко, ние Ви съветваме тях да ги рендосвате на едро ренде, както и ябълката. Накъсваме китайското зеле, а останалите зеленчуци нарязваме по собствен избор.
- Овкусяване. Наливаме половината от дресинга в купата и разбъркваме добре.
- Сервиране. Сервираме салатата в голяма чиния, а отгоре оставяме филенцата. Поръсваме една лъжица от дресинга. Препоръчително е останалият дресинг да бъде сервиран в отделна купичка до салатата и всеки да си я подправи по собствен избор.
Красота!
Колко свежо би глътнала 1-2л. ракия.. То се види..