- Отнема общо
- 100 mins
- Време на готвене
- 10 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 4 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- August 30, 2016
- 4 броя
- Морковa
- 1 брой
- Тиквичка
- 1 брой
- Чорбаджийска чушка
- 1 брой
- Червена чушка
- 1 брой
- Зелена чушка
- 8 броя
- Гъби Печурки
- 1 глава
- Кромид лук
- 4 броя
- Картофи
- 1 к.ч
- Олио
- 1 к.ч
- Вода
- 4 щипки
- Сол
- 3 щипки
- Риган
- 3 щипки
- Чубрица
- 2 щипки
- Черен пипер
Ако се чудите с какво да впечатлите вегетарианци или капризни гости, ние ще Ви покажем рецепта за съвременен зеленчуков гювеч. Сгответе задушени зеленчуци в плик – усмивките са неизбежни, а претенциите ще бъдат задоволени!
За щастие ястията на зеленчукова основа са много силно застъпени в традиционната българска кухня. Вероятно причините са във високата витаминозност и ниската цена. Особено големият плюс на нашите задушени зеленчуци в плик е лесното приготвяне. Изпълнението на рецептата е по силите и на начинаещите ентусиасти в кухнята. Понякога вкусното, полезното, лесното и приятното се срещат в едно. Защо да усложняваме съвършенството?
Предложена рецепта:
За любителите на вегетариански ястия, в които зеленчуците са герой
Можем да препоръчаме още няколко изключително здравословни и витаминозни рецепти. Ще си оближете пръстите!
Вижте например:
печени тиквички с доматен сос тук
За почитателите на основни вегетариански ястия с чушки, ще бъде приключение и наслада да опитат разнообразни рецепти, които съвсем се доближават до върха във вегетарианската зеленчукова кухня:
Запечени чушки в зехтин и балсамов оцет
Пълнени чушки с кашкавал и царевица
- Рязане на зеленчуците. Картофите обелваме и режем на кубчета около 2 см. Морковите на дълги лентички, разрязани на 4 по дължина. Гъбите през средата, чушките на дебели шайби. Лукът на едро, тиквичката на едри кубчета.
- Подправяне. Слагаме всички зеленчуци в плика, наливаме водата и олиото. Поръсваме обилно с подправките и разбъркваме всичко много добре.
- Печене. Завързваме плика. Наливаме вода в тава. Съвсем малко, колкото да се покрие дъното. Това се прави с единствената цел, пликът да не залепне за тавата. Поставяме пликът с овкусените зеленчуци в тавата. Печем на загрята на 190 градуса фурна за около 90 минути.
No comments yet, be the first to leave one!