5 храни за борба с махмурлука

Авторът на тази статия може да се похвали с дългогодишен опит в борбата срещу махмурлука. С годините на тежка научно-изследователска дейност, генералният извод е следният – количеството изпит алкохол става все повече, а денят след това, все по-труден. Айде нобелова награда. Ето защо реших да споделя с другите научни сътрудници по света моя опит, като покажа 5 храни за борба с махмурлука.

В интернет е пълно със съвети и трикове как да избегнем махмурлука. В повечето статии обаче се дават съвети за храни, които на теория са добри, но на практика предизвикват стомашно-чревни неразположения. Пример – някъде срещнах, че трябва да се ядат аспержи. Онези зелени пръчици, които дори в нормално състояние на духа и тялото, са гадни. Представете си как ядете аспержи след литър гроздова ракия. Нашият съвет е да не ядете аспержи след литър гроздова ракия.

1. Прясно мляко. Прясното мляко е идеален помощник в борбата с махмурлука. То е в течно състояние, което му помага да се абсорбира по-добре от организма. Също така консумацията му е лесна. Лесно се преглъща, което по-трудно би предизвикало повръщане. Най-хубавата му черта е, че не се нуждае от готвене. Трудно е готвенето след една каса бира. (всички знаем, че не можете да изпиете цяла каса, ама звучи по-така).

2. Шкембе-чорба. Има няколко думи, които малко могат да опишат колко много помага шкембе-чорбата за справяне с махмурлука: класика, амброзия, нирвана, както и няколко още по-сложни думи за голям кеф, които не знам. Принципът на тази вълшебна супа е следният – отивате на заведение с група приятели, с които сте поркали предната вечер. Там си поръчвате всички по една чорбица. После Ви избива на комплекси и се състезавате кой ще си сложи повече люто. Покрай лютата супа вкарвате и някоя друга бира, преди да сте се усетили вече нямате махмурлук. И се досещате, че не сте си изпили всичко от вчера, или сте си го изпили, ама ще си купите пак. Шкембе-чорбата се приготвя изключително трудно от човек, който е препил, ходете на заведение.

шкембе чорба при махмурлук

3. Цитруси. Цитрусите са храна, която помага много за справяне с махмурлука, особено при подрастващите. Имаше период в живота ми, когато си мислех, че съм намерил лекарството за справяне след тежка нощ и това бяха те. След време започнах да пия по-често и повече. Така станах резистентен, т.е цитрусите спряха да ми действат. Другата положителна страна при консумацията на цитруси е, че не се разболяваш и не даваш пари за лекарства.

4. Мазно месо. Сланина, бекон, висменка (това е коремът на прасето, направен на пържоли). Хубаво мазно месо, храна за мъже и за богове. Колкото и парадоксално да звучи една мазна пържолка връща апетита и разрежда алкохола в кръвта. Тук формулата е проста – тежък алкохол е равен на тежък махмурлук. Какво би могло да намали тежестта на махмурлука? Разбира се, че тежка храна. Това не означава да ядете китайска храна, ако го направите, ще умрете.

храни при махмурлук месо

5. Бъркани яйца със сирене. Най-сполучливите бъркани яйца съм приготвял след сериозна употреба на гаражен алкохол от 3 лв. за литър. А моят опит с бърканите яйца е огромен. Правил съм бъркани яйца с всичко, което можете да се досетите и става за ядене! А, да, и един път с чай за отслабване, но това е друга тема. Мятате няколко яйца в тигана, натрошавате сирене, наливате малко прясно мляко и бъркате. Стават въздушни, пухкави и меки, кремообразни и да го д*ха махмурлука.

Categories: Други

One comment

  1. Avatar
    Bace_Marte said on March 20, 2017 Reply

    Мамицеее, това е най-полезното нещо, което съм чел последната половин година… :):)

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*