- Отнема общо
- 5 mins
- Време на готвене
- 5 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 4 people
- Вид
- Десерт
- Рецепта от
- От
- September 9, 2016
- 500 гр
- Малини
- 250 гр
- Маскарпоне
- 150 ml
- Шампанско
- 2 стръка
- Мента
Днес Ви предлагаме изключително освежаваща малинова супа с маскарпоне и шампанско. Тя се приготвя буквално за 5 минути.
Шампанско и малини!
В българската традиция вкусът на шампанското се свързва най-вече с новогодишната вечер. Неговата роля в кулинарията обаче е почти неизчерпаема. Различните сортове пенливо вино се съчетават с много и различна храна. Другият много важен компонент на шампанското са балончетата му. Те са нежни и леки и могат да направят яденето в празник за сетивата. В днешната рецепта Ви препоръчваме да използвате полусладко или сладко пенливо вино. Ако не намерите такова, може да сложите малко мед, но внимавайте: сладостта на супата се получава за сметка на свежестта. Ако искате свежа и разхлаждаща супа, бъдете пестеливи с меда или захарта.
Малинова супа и пица с шоколад! Звучи ли странно? Хубаво странно?
Вижте как сме приготвили класическо солени ястия като десерти. За експериментаторите в кухнята:
Вижте какво сме направили с рецептите за:
Ако обичате студени супи, опитайте и тези от следващите рецепти:
- Направа на супата. Слагаме малините, половината шампанско и 200 гр. маскарпоне. Пасираме супата. Не е фатално, ако тя не е идеално гладка. С това количество шампанско тя ще бъде по-гъста. Останалото количество се слага малко преди сервиране, за да може да се усещат балончетата.
- Сервиране. Малко преди да сервираме, добавяме останалото шампанско и разбъркваме внимателно. Супата се сервира добре охладена с останалото количество маскарпоне.
No comments yet, be the first to leave one!